Då har Insidious 5 premiär – se trailern här

Då har Insidious 5 premiär – se trailern här

06 augusti 2022 kl. 10:08

"Insidious: Chapter 5" når världens biografer nästa år

Trailern kom ut för så länge som ett år sedan, men nu vet vi äntligen när vi får se efterlängtade "Insidious Chapter 5: The Dark Realm".

Nu kan vi meddela att Insidious 5 har fått sitt premiärdatum, men filmen kommer inte ut någon gång snart. Skräckuppföljaren släpps på bio den 7 juli 2023. Vi får hoppas på att filmen blir väntan värd.

De första två Insidious-filmerna regisserades av skräckkungen James Wan och därefter har de yngre kreatörerna Adam Robitel och Leigh Whannell tagit över. Den här gången har ytterligare en novis regissör rattat spakarna, Conjuring-stjärnan Patrick Wilson, som även har en av de bärande rollerna framför kameran.

Då har Insidious 5 premiär – se trailern här
Patrick Wilson i "Insidious 5". Foto: Blumhouse Productions.

Den nya filmen, som kommer från skräckhuset Blumhouse, utspelar sig tio år framåt i tiden efter Insidious 2, och Josh Lambert (Patrick Wilson) beger sig österut för att lämna sin son Dalton (Ty Simpkins) på ett idylliskt, murgröntäckt universitet. Men Daltons collegedröm blir en mardröm när de förträngda demonerna från hans förflutna plötsligt återvänder för att hemsöka dem båda.

Manuset till filmen är skrivet av Scott Teems och Jason Blum har producerat tillsammans med skräckmästaren själv, ovan nämnda James Wan.

Insidious-franchisen har gjort en gemensam vinst på 500 miljoner dollar, där den första filmen gick plus med 167 miljoner dollar. Med andra ord det en skräcksaga som bultar starkt hos publiken.

Se trailern till "Insidious 5" här:

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL