Astrid Lindgren-filmerna ska göras om – men ingen ny Emil i Lönneberga

Ingen ny Emil i Lönneberga när Astrid Lindgren-filmerna görs om

Axel Diedrichs
04 januari 2024 kl. 15:01

Så här säger familjen

I TV4:s programspecial "Astrid Lindgrens älskade filmer" kommer det fram att filmer på hennes verk ska få nya versioner, däremot inte Emil i Lönneberga.

I onsdagens avsnitt av Astrid Lindgrens älskade filmer, den tvådelade dokumentärspecialen på TV4, fortsatte berättelsen om historien bakom författaren Astrid Lindgrens filmer. Vi får då veta vad som hände bakom kameran och hur skådespelarna upplevde tiden som barnstjärnor. Dokumentären kantas även med intervjuer av gäster i form av både folkkära artister och skådespelare, som berättar om sina relationer till de klassiska filmerna.

Astrid Lindgren-filmerna ska göras om – men ingen ny Emil i Lönneberga

Under en längre tid har nya versioner på flera av Astrid Lindgrens verk varit på väg, däribland serien Ronja rövardotter som kommer att släppas på Netflix senare i år. Vi vet även att Vi på saltkråkan ska komma tillbaka i en mer modern tappning samt att man i England planerar film på Pippi Långstrump

Däremot verkar det inte som att man vill göra en ny film om Emil i Lönneberga. När David Sundin, som leder Astrid Lindgrens älskade filmer, frågar författarens familj som sitter på rättigheterna om alla filmer kommer att få remakes, svarar de följande: 

– Inta alla, inte Emil i Lönneberga, men sannolikt kommer de flesta av de andra att göras i nya versioner, säger barnbarnet Nils Nyman.

Anledningen att det inte blir någon ny Emil? Familjen anser att versionen som gjorts är så gott som perfekt och att det därför inte finns något skäl till att göra om den.

Dokumentären "Astrid Lindgrens älskade filmer" finns att streama i sin helhet på TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL