Inför Oscarsgalan 2016

Inför Oscarsgalan 2016

Uppdaterad 01 juli 2021 kl. 15:13 | Publicerad 23 februari 2016 kl. 20:45

På söndag är det dags för den 88:e Oscarsgalan och självklart kommer vi på Filmtopp att engagera oss i eventet. Vår temavecka kommer att följa upp våra egna tankar kring galan, tidigare vinnare, Oscarsgalans största missar, vilka som vi tror kommer att ta hem priserna i år och givetvis mycket därtill. Vi hoppas att du ser fram emot att följa vårt program lika mycket som vi gör!

Skådespelaren Chris Rock  kommer att leda galan för andra gången. Sist han ledde galan var 2005.

Förväntningarna inför galan? 

Den stora snackisen är om den eviga kämpen Leonardo DiCaprio kommer att få sin statyett i år. Han är nominerad för Bästa manliga huvudroll för prestationen i The Revenant, som för övrigt fått flest nomineringar, hela 12 stycken. Kommer kanske Alicia Vikander bli belönad för Bästa kvinnliga biroll för insatsen i The Danish Girl? Ytterligare ett svenskt deltagande får vi genom  Hundraåringen som klev ut genom ett fönster och försvann, som är  nominerad i kategorin "Bästa smink".

Vill du förbereda dig och få in andan inför Oscarsgalan, kan du gotta ner dig i våra recensioner till de Oscarsnominerade filmerna nedanför i kategorin "Bästa Film":

The Big Short

Brooklyn

Mad Max: Fury Road

The Revenant

Room

Bridge of Spies

Spotlight

Spana in när Bill Murray ställde upp på Saturday Night Live och gav sitt Oscarstipp!

http://www.youtube.com/watch?v=ORZziPekAgI&w=854&h=480

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL