Ikoniska filmstudion i brand – Netflix stoppar The Old Guard 2

Ikoniska filmstudion i brand – Netflix stoppar The Old Guard 2

03 augusti 2022 kl. 08:08

En brand har burrar ut i den Italienska film-studion Cinecitta

En brand uppstod i den legendariska filmstudion Cinecittà i Italien. Brandmän fick läget under kontroll, men Netflix tvingas stoppa inspelningen av "The Old Guard 2".

Det var i måndags en brand bröt ut i Cinecittà Studios i Rom. I skrivande stund är branden under kontroll och inga personer har skadats. Inte heller verkar särskilt mycket rekvisita ha förstört, men trots det har produktionen av Netflix-filmen The Old Guard 2 nu stoppats, berättar THR.

Produktionens koordinator Natashia Barbosa berättade för AFP att häftiga vindar och en stigande värme fick elden att växa kraftigt och att teamet på plats fick evakuera. 

Cinecittà Studios som öppnade 1937 har bland annat varit inspelningsplatsen för storklassikerna Ben Hur and La Dolce Vita. Även 2007 drabbades studion av en kraftig brand.

Ikoniska filmstudion i brand – Netflix stoppar The Old Guard 2
Charlize Theron i "The Old Guard" (2020). Foto: Netflix.

Incidenten kommer att leda till förseningar av uppföljaren, men hur pass stora vet vi inte i dagsläget. 

– Vi har förlorat två dagars filmande, sade Natashia Barbosa. 

Den första filmen handlar om en grupp legosoldater ledda av Charlize Therons karaktär “Andy”. Det är dock inte en helt vanlig grupp av soldater, samtliga av dem är nämligen oförklarligt odödliga. Tillsammans har gruppen försvarat de dödliga i århundraden, men när deras hemlighet avslöjas under ett uppdrag så förändras plötsligt deras förutsättningar drastiskt. 

I The Old Guard 2 får vi se skådespelare som Charlize Theron, Uma Thurman och Henry Golding. Regin står långfilmsdebuterande Victoria Mahoney för. Hon har tidigare regisserat avsnitt till Apple-seiren The Morning Show och HBO:s Lovecraft Country.

Just nu vet vi inte när filmen kommer att landa på Netflix. 

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL