Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Idag startar Göteborg Film Festival Prisma

Idag startar Göteborg Film Festival Prisma

Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Nyhet
24 oktober 2019
Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Nyhet
24 oktober 2019

Idag startar Göteborg Film Festival Prisma! Göteborg Film Festivals nya barn- och ungdomsfilmfestival som pågår i dagarna fem på Stadsbiblioteket, Bio Roy, Göta och Angereds bio. En filmfestival helt dedikerad alla unga filmälskare.

Under Göteborg Film Festival Prisma visas 29 filmer från 22 länder. Det blir roliga, spännande och fascinerande filmer om allt från hungriga zombies till unga klimataktivister. Det blir världspremiär på Snipp, Snapp, Snut och Tråkmånsarna, klassiker-visning av Emil i Lönneberga och Sverigepremiär på fantastiska barn- och ungdomsfilmer som argentinska Delfín, franska Prinsens resa och tyska Rocca förändrar världen. Bland mycket, mycket annat.

Göteborg Film Festival Prisma invigs ikväll med galapremiär av storfilmen Förfärliga Snömannen och sedan pågår filmfesten ända fram till 28 oktober.

En stor och viktig del av Göteborg Film Festival Prisma är möjligheten för alla att lära sig mer om filmskapande. På filmaktivitetsområdet Prisma Piazza i utställningshallen på Stadsbiblioteket kommer det finnas mängder av olika filmaktiviteter att prova på. Och alla dessa aktiviteter på Stadsbiblioteket är gratis.

Ska du besöka den nya festivalen?