Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Hero gradient image

Här är programmet för Göteborg Film Festival Prisma

Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Nyhet
06 oktober 2019
Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Nyhet
06 oktober 2019
En filmfestival helt dedikerad till alla unga filmälskare. I dag släpps programmet för den allra första Göteborg Film Festival Prisma som tar plats på Avenyn 24-28 oktober. Invigningsfilm blir storfilmen Förfärliga Snömannen och bland gästerna som besöker festivalen finns bland annat Georg Riedel som är Prismas hederspristagare.

Under Göteborg Film Festival Prisma visas 29 filmer från 22 länder. Det blir roliga, spännande och fascinerande filmer om allt från hungriga zombies till unga klimataktivister. Maronas fantastiska saga av rumänska auteuren Anca Damian, dokumentären Youth Unstoppable om Greta Thunbergs föregångare och prisade tyska publikfavoriten Rocca förändrar världen är bara några filmer som ingår i det späckade programmet. Det blir dessutom världspremiär för Arne Alligator och Snipp, Snapp, Snut och Tråkmånsarna.

– Mixen i filmprogrammet känns perfekt. Animerat samsas med dokumentärt och klassiker med världspremiärer. Det finns något att hitta för alla åldrar och smaker. Vi längtar efter att få välkomna alla unga besökare och få göra om Avenyn till ett festivalområde för barn- och ungdomskultur, säger Erika Olsson, projektledare, Göteborg Film Festival Prisma.