Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Hugh Laurie gör Moment 22-miniserie

Hugh Laurie gör Moment 22-miniserie

David Lindahl | Nyhet
04 april 2018
David Lindahl | Nyhet
04 april 2018

George Clooney ska göra miniserie av historien Moment 22 och Hugh Laurie är bekräftad för en roll.

Hugh Laurie är bekräftad att ansluta sig till George Clooneys samarbete med streamingtjänsten Hulu att producera en miniserie av historien Moment 22.

George Clooney är sedan tidigare bekräftad att tillsammans med streamingtjänsten Hulu producera, regissera och själv medverka i en miniserie av Moment 22. Nu rapporterar Empire Online att Hugh Laurie har anslutit sig till projektet och ska spela major de Coverle. Manuset ska skrivas av David Michôd och Luke Davies.

Moment 22 är historien om den amerikanska flygsoldaten John Yossarian under andra världskriget. I boken skriven av Joseph Heller är Moment 22 ett militärt regelverk som säger att en människa måste vara galen för att bli frikänd från tjänstgöring. Men en galen människa skulle aldrig be om att få slippa tjänstgöra och därmed är de som ber om det inte galna.

Det så kallade moment 22 gör att det hela blir ett cirkelresonemang som gör det omöjligt att bli fri från tjänstgöring. Numera har det blivit ett vardagligt talesätt för omöjliga eller hopplösa dödlägen. 1970 filmatiserades boken för första gången av Mike Nichols.

Något officiellt premiärdatum för miniserien är ännu oklart men den väntas ha premiär på streamingtjänsten Lulu. Vi har också listat de bästa kommande serierna under 2018.

Vad tror du om Hugh Laruie och George Clooney i en miniserie om Moment 22?

NÄSTA ARTIKEL