Hugh Jackman.

Hugh Jackmans rumpa censureras inte på Disney+

13 juli 2020 kl. 12:00

X-Men kommer till Disney+ helt ocensurerad.

X-Men: Days of Future Past släpps på Disney+ helt ocensurerad. Bland annat kommer användarna att bjudas på svordomar och Hugh Jackmans rumpa.

Disney+ fortsätter att öka sitt utbud av filmer och näst på tur är X-Men Days of Future Past. Men trots att filmen innehåller svordomar och nakenscener kommer inte Disney att censurerar något. Variety rapporterar att en scen med Hugh Jackmans rumpa kommer att lämnas orörd.

Tidigare i vår släpptes den romantiska komedin Splash på Disney+ och som vi tidigare rapporterat om har den liksom X-Men Days of Future Past en nakenscen där med Daryl Hannah. Disney valde den gången att censurera rumpan genom att förlänga hennes karaktärs hår med hjälp av datoreffekter. Disney fick motta en hel del kritik för detta, men försvarade sig bland annat med att filmens åldersgräns kräver det och att reglerna i dag ser annorlunda ut än vad de gjorde 1984 när filmen kom.

Debatten kring att censurera och redigera material för mer barnvänligare plattformar har pågått ett tag och lär fortsätta i och med att fler filmer tillkommer på streamingtjänster som Disney+.

Läs också om att Martin Scorsese ska göra dokumentär om bandet New York Dolls.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL