Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Martin Scorsese gör dokumentär om bandet New York Dolls

Martin Scorsese gör dokumentär om bandet New York Dolls

Kristian Andersson | Nyhet
12 juli 2020
Kristian Andersson | Nyhet
12 juli 2020

Martin Scorsese jobbar på en dokumentär bandet New York Dolls frontperson.

New York Dolls är ett punkrockband från New York som var verksamma under 70-talet. Nu rapporteras det att Martin Scorsese ska göra en dokumentär om bandets frontperson.

Nu rapporterar The Wrap att Martin Scorsese ska göra en dokumentär om det bandet New York Dolls som av många anses vara punkrockspionjärer.

Frontmannen i New York Dolls är David Johansen, som även är en av grundarna av bandet. I början på 70-talet de var aktuella under en femårs period från 1971 till 1977. År 2006 släppte de ett nytt album med namnet One Day It Will Please Us to Remember Even This. Johansen är en person som Martin Scorsese känt under en längre tid,

Scorsese berättar följande:

– Jag har känt David Johansen i decennier och hans musik har varit en måttstock ända sedan jag lyssnade på Dolls under tiden jag gjorde Mean Street. Då och nu fångar Davids musik energin och spänningen i New York City.

Inte nog med att den legendariske regissören Scorsese ska regissera utan han kommer också att få hjälp av Emmyvinnande David Tedeschi som tidigare jobbat med Scorsese under ett flertal andra projekt. Kul att veta om Scorsese är att han i år mottag sin 14 Oscarsnominering för filmen The Irishman. Han har också medverkat i andra dokumentärer så som Bob Dylan, Rolling Stones och The Band.

Läs också om den svenska filmkompositören Ludwig Göransson som nu har släppt en ny video där han jobbar på musiken till The Mandalorian.

Har du någon favoritlåt av New York Dolls?

NÄSTA ARTIKEL