Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Hugh Grant sågar slutet på Notting Hill: “Det vidriga ögonblicket“

Hugh Grant sågar slutet på Notting Hill: “Det vidriga ögonblicket“

Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
13 september 2023
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
13 september 2023

Hugh Grants syrliga kommentar om sin älskade rom-com

En av Hugh Grants kändaste och mest älskade filmer är utan tvekan rom-com-klassikern "Notting Hill" – men skådespelaren själv älskar inte nödvändigtvis det romantiska dramat. I en intervju sågar han slutet på "Notting Hill" och beskriver vad han kallar för det "vidriga ögonblicket".

I dag är Hugh Grant en global världsstjärna bland skådespelare. Brittiske Grant har varit aktiv sedan början på 80-talet och har under sin långa karriär radat upp publikfavoriter. De senaste åren har vi sett honom i Guy Ritchie-rullar som The Gentlemen (2019) och Operation Fortune: Ruse de guerre (2023), och tidigare i år såg vi honom även i actionäventyret Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves (som nu finns att streama på SkyShowtime).

Det är dock en helt annan typ av filmer som på allvar etablerade honom som en skådespelare att räkna med. Roller i älskade dramafilmer och rom-coms som Fyra bröllop och en begravning (1994), Förnuft och känsla (1995), Bridget Jones dagbok (2001) och Om en pojke (2002) bidrog kraftig till att befästa hans position som en av Storbritanniens mest omtyckta skådisar.

En annan film i samma kategori som verkligen såg till att göra Hugh Grant till namnet på allas läppar var Notting Hill (1999), där han spelar mot Julia Roberts. Trots att många håller Notting Hill som en av de bästa filmerna i rom-com-genren är Grant själv inte helt förtjust i alla aspekter av filmen.

Hugh Grant sågar slutet på Notting Hill: “Det vidriga ögonblicket“
Foto: UIP.

Hugh Grant sågar slutet på Notting Hill: "Det vidriga ögonblicket"

Tidigare i år intervjuade Wired Hugh Grant tillsammans med skådespelarkollegorna Chris Pine och Michelle Rodriguez i samband Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves-lanseringen. Då fick skådespelarna svara på frågor som autogenererats i Googles sökmotor.

En av frågorna till Hugh Grant kretsade inte helt oväntat kring Notting Hill. Frågan i intervjun lyder: "Vilken bok läser Hugh Grant i Notting Hill?"

När den brittiske stjärnan ska svara på frågan passar han på att skicka en liten känga mot slutet av den älskade filmen.

– I det vidriga ögonblicket på bänken i slutet [av filmen], inleder Hugh Grant helt oironiskt, läser jag Kapten Corellis mandolin av Louis de Bernières.

Notting Hill må ha cementerat Hugh Grant som en stjärna en gång för alla, och den må vara älskad av många, men skådespelaren själv verkar uppenbarligen inte vara filmens allra största fan. Boken han läser i scenen som åsyftas var också tänkt att bli regissören Roger Michells nästa film, avslöjar Grant, och menar att det var en liten blinkning från hans håll. I slutändan blev det dock istället John Madden som regisserade Kapten Corellis mandolin (2001).

NÄSTA ARTIKEL