Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Hon var först tänkt som Black Widow

Hon var först tänkt som Black Widow

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
30 april 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
30 april 2020

Rollen var nära att gå till en annan Hollywoodstjärna.

De senaste åren har Scarlett Johansson varit en av de mest förekommande namnen i Marvels filmuniversum. Detta med rollen som Black Widow. Hon var dock inte tilltänkt rollen från början, det var istället en annan Hollywoodstjärna.

Actionkaraktären Black Widow har varit en stor kugge i Avengers-filmerna och snart kommer hennes egen solofilm med Scarlett Johansson. Rollen som Black Widow hade dock kunnat gå till en annan stor skådespelerska, nämligen Emily Blunt som har bärande roller i actionfilmen Edge of Tomorrow och den hyllade skräckisen A Quiet Place

Emily Blunt i "A Quiet Place 2".
Emily Blunt i kommande "A Quiet Place 2". Foto: Paramount Pictures.

Så hur landade Johansson rollen som Black Widow framför Emily Blunt? 

I en intervju med Parade berättar Johansson att hon sökte upp regissören Jon Favreau för att anmäla sitt intresse för rollen. 

– Jag var riktigt sugen på att få arbeta med Jon, så jag sa till honom att jag gärna gör rollen ifall den inte skulle bli av för Emily. Han kunde ringa mig när han ville om det skulle bli aktuellt. 

Och aktuellt blev det. På grund av andra projekt kunde inte Blunt medverka och när platsen blev ledig tvekade inte Favreau på att ringa Johansson. Hon gjorde därmed sin entré i Iron Man 2

 

NÄSTA ARTIKEL