Hollywood sörjer Raquel Welchs bortgång: "Bländande och ikonisk"

Hollywood sörjer Raquel Welchs bortgång: "Bländande och ikonisk"

Filmtopp
16 februari 2023 kl. 11:02

Hollywood-ikonen Raquel Welsh har gått bort – 82 år gammal

En ikon har gått ur tiden. Golden Globe-vinnaren Raquel Welsh har avlidit 82 år gammal efter en kort tids sjukdom. På sociala medier strömmar nu hyllningarna in från den övriga Hollywood-eliten.

Under onsdagskvällen rapporterade amerikanska medier att Raquel Welch har gått bort, 82 år gammal. Stjärnans familj har bekräftat att Welch avlidit efter en kortare tids sjukdom.

Welch slog igenom på mitten av 1960-talet, vann en Golden Globe för sin roll i De tre musketörerna (1973) och var under stora delar av sin karriär en av Hollywoods främsta sexsymboler, inte minst tack vare sin roll i Giganternas kamp (1966), där hon iklädd en bikini av djurskinn fick hjärtan att smälta över hela världen. Hon nominerades återigen för en Golden Globe för sin roll i Right to Die (1987) och har en rad framgångsrika titlar på sin meritlista, som utöver de redan nämnda filmerna inkluderar Legally Blonde (2001) och genombrottsfilmen Den fantastiska resan (1966)

Sitt sista filmframträdande gjorde Raquel Welch i How to Be a Latin Lover (2017).

Raquel Welch i Giganternas kamp
Raquel Welch i "Giganternas kamp" (1966). Foto: Fox Film.

Hollywood sörjer Raquel Welchs bortgång: "Bländande och ikonisk"

Efter att TMZ var först ut med att rapportera om Raquel Welchs bortgång har en stor mängd Hollywood-stjärnor gått ut med hyllningar till ikonen och kondoleanser till hennes nära och kära. Bland dem som har uttryckt sin sorg hittar vi namn som sträcker sig från Legally Blonde-kollegan Reese Witherspoon till Mupparna-karaktären Miss Piggy.

– Otroligt ledsen att höra om Raquel Welchs bortgång. Jag älskade att jobba med henne på Legally Blonde. Hon var elegant, professionell och glamorös bortom allt förstånd. Häpnadsväckande, helt enkelt, skriver Witherspoon bland annat på sina sociala medier.

En annan som hyllar Welch är regissören Edgar Wright, som kallar hennes insats i Den fantastiska resan för "bländade och ikonisk". År 1978 medverkade Welch i ett minnesvärt avsnitt av Mupparna, vilket lett till att till och med det officiella Twitter-kontot för Miss Piggy har stämt in i hyllningskören.

– Raquel Welch var en av de underbaraste människorna jag någonsin jobbat med. Att få framföra en duett med henne på Mupparna hjälpte mig att bli K-V-I-N-N-A-N jag är i dag, går det att läsa på karaktärens Twitter.

Hollywood-profilerna minns Raquel Welch

NÄSTA ARTIKEL