Hjärtskärande ord från Christina Applegate: ”Uppskattar inte att leva”

Hjärtskärande ord från Christina Applegate: ”Uppskattar inte att leva”

Emil Oscar Rasmussen
07 juni 2024 kl. 10:00

Säger sig vara ”fast i mörkret”

Det var år 2021 som Christina Applegate diagnostiserades med den neurologiska sjukdomen multipel skleros (MS) och sedan dess har kampen varit ständig. I nya hjärtskärande uttalanden säger Applegate att sjukdomen har fångat henne i en depression.

Christina Applegate har en lång och imponerande karriär bakom sig med roller i allt från Netflix-succén Dead to Me (2019–2022) och kultserien Våra värsta år (1987–1997) till älskade komedifilmer som Bad Moms (2016) och Anchorman-filmerna (2004, 2013).

Skådespelarens karriär fick ett abrupt slut när hon sommaren 2021 diagnostiserades med MS, en neurologisk sjukdom som påverkar det centrala nervsystemet och som med tiden brukar leda till permanent funktionsnedsättning.

Applegate har sedan sin diagnos hållit fans uppdaterade om sitt tillstånd med sin podcast MeSsy, som hon driver tillsammans med den tidigare Sopranos-stjärnan Jamie-Lynn Sigler, som också har sjukdomen. Den senaste uppdateringen var av det dystrare slaget.

Hjärtskärande ord från Christina Applegate: ”Uppskattar inte att leva”
Christina Applegate i "Dead to Me". Foto: Saeed Adyani/Netflix

Christina Applegate kämpar med depression efter MS-diagnosen

I det senaste MeSsy-avsnittet delar Applegate med sig av en ofiltrerad uppdatering om sin mentala hälsa. Det är hjärtskärande ord hon delar med sin podcastkollega och lyssnarna. Hon beskriver att hon är deprimerad och kallar det för en "fuck-it-all"-depression och att den känns "fatalistisk" och som "slutet".  Hon tar tillbaka det sista, men menar att hon känner sig fångad i depressionen.

– Jag är fast i det här mörkret som jag antagligen inte känt på omkring 20 år just nu, säger Appelgate.

Hon utvecklar:

– Jag uppskattar inte att leva. Jag uppskattar det inte. Jag uppskattar inte saker längre.

Filmtopp håller dig uppdaterad om det senaste i filmvärlden.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL