Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Christina Applegate sjuk i MS

Christina Applegate sjuk i MS

Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
10 augusti 2021
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
10 augusti 2021

Stjärnan delar med sig om sin diagnos på Twitter.

Film- och tv-stjärnan Christina Applegate delade under tisdagsmorgonen med sig av informationen om att hon har diagnostiserats med den neurologiska sjukdomen multipel skleros (MS).

Christina Applegate har en lång och framgångsrik karriär bakom sig. Hon har varit aktiv sedan det tidiga 80-talet och har under senare år gjort succé med titlar som Anchorman och Netflix-serien Dead to Me.

Den populära skådespelaren vände sig under tisdagen (10 augusti) till Twitter för att meddela att hon drabbats av den obotliga sjukdomen MS. Det är en neurologisk sjukdom som påverkar det centrala nervsystemet, och som över tid brukar leda till permanent funktionsnedsättning.

På sin Twitter skriver Applegate:

– Hej vänner. För några månader sedan blev jag diagnostiserad med MS. Det har varit en konstig resa. Men jag har fått så mycket stöd från människor jag känner som också har den här åkomman. Vägen har varit hård. Men som vi alla vet fortsätter vägen. Om inte något rövhål blockerar den.

En av personerna i Applegates närhet som också lider av MS är skådespelaren Selma Blair. De två skådespelarna spelade tillsammans med Cameron Diaz in den populära romantiska komedin Snygg, sexig och singel från 2002.

LÄS OCKSÅ: Bästa serierna på Netflix

NÄSTA ARTIKEL