Henrik Dorsin dyker upp i julkalendern – ta en titt på Trolltider här

Henrik Dorsin dyker upp i julkalendern – ta en titt på Trolltider här

Axel Diedrichs
01 november 2023 kl. 10:11

Spelar karaktär från originalet

När SVT låter oss ta en närmare titt på julkalendern 2023 "Trolltider" ser vi att Henrik Dorsin dyker upp i en av rollerna. Se trailern här.

Redan i mars månad fick vi veta att Trolltider är årets julkalender på SVT. Då presenterade man en ensemble med skådespelare som Kjell Bergqvist, Nour El-Refai, Ossian Skarsgård och Malte Gårdinger. När man i dag, onsdagen den 1 november, ger ut mer information om den kommande produktionen står det klart att Henrik Dorsin gör en av rollerna.

Trolltider är en ny tappning på den klassiske julkalendern med samma namn från 70-och 80-talet. 

– De som älskade Trolltider får ett kärt återseende i de återkommande karaktärerna Gorm, Dorabella, Mara och Kotte. Men vi vill också bjuda in nya generationer till den magiska Trolltidervärlden och till ett fantastiskt juläventyr, säger SVT Dramas programchef Anna Croneman om årets julkalender.

Gällande handlingen i nya Trolltider så väcks ett mäktigt och kaotiskt bergatroll till liv när en människa hittar den magiska bärnsten som en gång fick honom att somna. Nu måste Saga och Love, en människa och ett troll förenas i kampen om att hitta stenen och återställa världens balans. 

Henrik Dorsin dyker upp i julkalendern – ta en titt på Trolltider här
Henrik Dorsin som Vätten. Foto: Johan Paulin / SVT.

 

Henrik Dorsin dyker upp i julkalendern 2023 – Trolltider

I serien återser vi flera karaktärer från originalet, däribland Vätten som spelas av Henrik Dorsin. Skådespelaren och komikern är laddad inför att visa svenska folket vad de har arbetat på. I ett nytt pressmeddelande som SVT delat beskriver han Trolltider som den första julkalender han minns. 

Den var rolig, stämningsfull men också lite läskig. Det tycker jag om och hoppas att den mixen förmedlas även denna gång, säger Henrik Dorsin. 

Julkalenderns regissör Lisa Farzaneh menar att man velat göra något som passar alla åldrar, där man får både spännande äventyr och nostalgiskt mys.

Nedanför hittar du den fullständiga listan med karaktärer och vilka som spelar dem:

Saga – Matilda Gross

Love – Ossian Skarsgård

Gorm – Kjell Bergqvist

Gustav – Hampus Hallberg

Märta – Katarina Ewerlöf

Kotte – Malte Gårdinger

Dorabella – Helmon Solomon

Mara – Nour El Refai

Vätten – Henrik Dorsin

Se trailern till "Trolltider" här:

NÄSTA ARTIKEL