Dune

Villeneuve backar Dunes release på HBO Max

  • HBO
Filmtopp
13 september 2021 kl. 15:11

Dune släpps på HBO Max samtidigt som den kommer på bio

Något som ofta mötts med starka protester från industrins stjärnor är filmer som i samband med Covid-19 har släppts på bio och streamingtjänster samma dag. Regissören av "Dune", Denis Villeneuve, som först var emot release-upplägget verkar nu ha ändrat sig.

MER LÄSNING:

Under slutet av 2020 bestämde sig Warner Bros. att släppa alla sina filmer under 2021 på HBO Max och biografer samtidigt. Detta möttes med protester från stora namn som Christopher Nolan och Dunes regissör Denis Villeneuve. Båda har gjort filmer för produktionsbolaget och de var rädda att de kommer tappa ekonomiskt samt upplevelsen av att se en film på bio är en helt annan sak än hemma på en dator. 

Nu verkar dock Villeneuve vara okej med det hela och snarare föredra att filmen släpps även om det inte bara är på bio, detta istället för att vänta ett till år.

– De goda nyheterna är att Dune kommer släppas i världen på biografer och i USA kommer det vara day-and-date (både streamingtjänst och bio). Fienden just nu är pandemin, säger Villeneuve till Deadline.  

Han fortsätter:

– Det är väldigt svårt för bioägare och det är väldigt svårt för alla, och jag kände att med Legendary (produktionsbolag för Dune) var det dags att gå ut. Vi hade skjutit upp filmen i ett år pga säkerhet. Nu eftersom vaccinationer har avancerat är det säkert nog att släppa filmen till världen.

Dune har biopremiär i sverige 15 september.

Manfred Gradin

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL