Stor trailer presenterar flera nya serier på HBO Max 2023

Last of Us-stjärnan Bella Ramsey om homofobin: "Ni får skylla er själva"

  • HBO
Axel Diedrichs
27 februari 2023 kl. 09:02

Skådespelaren med syrlig hälsning till hatarna

Fans har återigen riktat sitt missnöje mot "The Last of Us" för sin användning av homosexuella karaktärer. Nu skickar Bella Ramsey dem en syrlig hälsning.

Serieadaptionen på TV-spelet The Last of Us är årets mest självklara succé i streamingvärlden. När det tredje avsnittet kom ut fick det hela världen att stanna upp, där en majoritet av tittarna fullständigt golvades av den kärlekshistoria vi fick följa mellan två manliga överlevare spelade av Nick Offerman och Murray Bartlett. Men inte alla fans har varit lika glada i att se serien skildra en homosexuell romans – flera av dem har hatbombat produktionens kreativa beslut. Med säsongens sjunde avsnitt har homofobi mot serien återigen kommit på tal, vilket får seriens stjärna Bella Ramsey att tröttna. 

Last of Us-stjärnan Bella Ramsey om homofobin: "Ni får skylla er själva"
Foto: HBO Max.

Bella Ramsey om homofobin mot karaktärer i The Last of Us: "Ni får skylla er själva"

Säsongens sjunde avsnitt fokuserar på Ellies aspirerande kärleksrelation till en ny karaktär vid namn Riley, spelad av Storm ReidI en intervju med tidningen GQ delar The Last of Us-stjärnan Bella Ramsey med sig av sina tankar om att folk kritiserat seriens användning av homosexuella karaktärer. 

– Jag vet att folk får tycka som de vill, men kommer att behöva vänja sig vid det. Om ni inte sett se serien på grund av att en del av berättelsen följer homosexuella eller transpersoner, får ni skylla er själva. Det är ni som går miste om någonting.

Last of Us-stjärnan Bella Ramsey om homofobin: "Ni får skylla er själva"
Ellie och Riley. Foto: HBO Max.

Bella Ramsey fortsätter: 

– Det är 2023. Om ni är oroliga över vem som älskar vem så behöver ni se över era prioriteringar. Det finns så mycket annat i livet att oroa sig över. Varför bryr ni er om att dessa unga personer, eller någon annan för den delen, älskar varandra? Kärleken är vacker, och det faktum att folk tycker till om saken är bara nonsens. 

Med seriens sjunde avsnitt nu ute för allmän tittning återstår det tre stycken innan den första säsongen av "The Last of Us" går i mål.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL