The Last of Us-stjärnan om kritiken: "Det kanske var en dum idé"

The Last of Us-skaparen avfärdar ryktena – Bella Ramsey ska inte ersättas

  • HBO
Emil Oscar Rasmussen
14 mars 2023 kl. 19:03

Ingen ny skådespelare för Ellie trots tidshoppet

Storsuccén "The Last of Us" har gått i mål med sin första säsong och en andra säsong har sedan en tid tillbaka fått grönt ljus. Trots ett förmodat tidshopp mellan säsongerna slår skaparen Craig Mazin fast att Bella Ramsey inte kommer att bytas ut i rollen som Ellie.

HBO:s "The Last of Us" har varit serien på allas läppar de senaste månaderna. Nu har framgångssagan gått i mål med sin första säsong, och det som HBO Max mest sedda serie någonsin i Sverige och övriga Europa.

I den första säsongen får vi följa Joel (Pedro Pascal) och 14-åriga Ellie (Bella Ramsey) på en resa västerut genom ett postapokalyptiskt USA. Händelserna följer i stor utsträckning händelseförloppet från tv-spelet som har inspirerat HBO-serien. Även den andra säsongen förväntas följa källmaterialet relativt tätt. Eftersom det har passerat fem år i karaktärernas liv mellan det första och det andra spelet, har det lett till rykten om att Bella Ramsey kommer att ersättas inför den andra säsongen.

Dessa rykten har seriens skapare Craig Mazin och Neil Druckmann (som även är en av skaparna av spelet) nu avfärdat.

The Last of Us-skaparen avfärdar ryktena – Bella Ramsey ska inte ersättas
Bella Ramsey som Ellie i The Last of Us. Foto: HBO.

Bella Ramsey ska inte ersättas som Ellie i The Last of Us säsong 2

Under en presskonferens inför helgens säsongsfinal av The Last of Us slog seriens skapare Craig Mazin fast att de inte tänker ersätta Bella Ramsey trots handlingens tidshopp mellan spelen. Mazin påpekar bland annat att Ramsey är 19 år nu, precis som Ellie i det uppföljande The Last of Us-spelet och menar att de är fast beslutna om att behålla henne i rollen.

– [Serien] kommer inte att bli exakt som spelet, den kommer att bli som jag och Neil vill att den ska bli. Vi gör den med Bella, säger Mazin bestämt, enligt Screenrant.

Även Druckmann betonar att de är övertygade om beslutet.

– Det enda som skulle kunna få oss att någonsin överväga att byta ut Bella är om hon sa, "Jag vill inte arbeta med er längre". Inte ens då är det säkert att vi hade accepterat det. Vi kanske ändå hade tvingat henne att komma tillbaka, skämtar Druckmann.

I sitt utlåtande om att behålla Ramsey som en del av serien berör Craig Mazin även det han kallar för  det "ständiga trumslag av ängslan", som han tillskriver den här typen av rykten. Mazin menar att den oro fans av spelen känner över hur tv-serien ska utveckla sig delas av honom själv.

– Om ni ängslas över något, gör sannolikt jag det också, vilket innebär att vi pratar om det och tänker på det, förklarar Mazin. Vi kommer att presentera saker, men det kommer att vara annorlunda. Det kommer att vara annorlunda precis som den här säsongen var annorlunda. Ibland kommer det att vara radikalt annorlunda, och ibland kommer det knappt att vara annorlunda alls.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL