TÄVLING: vinn biljetter till förhandsvisning av The Last of Us

The Last of Us säsong 2 – detta vet vi

  • HBO
19 mars 2023 kl. 20:03
ANNONS
ANNONS

Saker vi vet om The Last of Us säsong 2

Att det kommer en fortsättning på The Last of Us fick vi reda på redan två avsnitt in i första säsongen. Nu samlar vi allt vi vet om The Last of Us säsong 2 och vad vi kommer att få se i fortsättningen av historien om Joel och Ellie.

TV-spelsfilmatiseringen The Last of Us har tagit omvärlden med storm och slagit rekord på HBO Max, som plattformens mest streamad någonsin. Att det skulle bli en ytterligare säsong kom knappast som en överraskning. Men vad kommer den att handla om och när kan vi förvänta oss nya avsnitt? Dessa är bara några av de frågor vi försöker besvara.

Detta vet vi om The Last of Us säsong 2

 

Stora missen alla pratar om i The Last of Us – två filmteam syns i bild
Pedro Pascal och Bella Ramsey. Foto: HBO Max.

Ramsey och Pascal fortsätter som Ellie och Joel

Bella Ramsey och Pedro Pascal kommer att fortsätta spela rollerna som Ellie och Joel. På en digital presskonferens sa skaparen Neil Druckmann att det enda som kan hindra både Pascal och Ramsey är att de själva inte ville vara med längre. I en intervju med W berättade Bella att hon redan har abstinens från serien, men att det samtidigt känns skönt att kunna tänka på andra saker än The Last of Us. Det finns inte mycket som pekar mot att Pascal inte kommer att vara med i säsong två då han har pratat öppet om sin kommande medverkan i ett flertal intervjuer.

– Och inte ens då hade vi gett upp, sa Druckmann under den digitala presskonferensen.

The Last of Us säsong 2 – detta vet vi
Ur TV-spelet The Last of Us Part II. Foto: Naughty Dog.

Så många The Last of Us-säsonger blir det

HBO har inte slut på material då det finns en uppföljare till spelet som serien är baserad på. The Last of Us Part II är ungefär dubbelt så lång som det första spelet, mer komplext och innehåller fler karaktärer. Regissörerna Craig Mazin och Neil Druckmann har bekräftat att den andra säsongen inte kommer att avhandla hela det andra spelet, vilket är en kraftig hint till att det serien åtminstone kommer att bestå av tre säsonger.

– Vi vill inte säga hur många säsonger det blir, men det blir fler än en, säger Mazin i en intervju med GQ. 

The Last of Us säsong 2 dröjer

Även om många skulle vilja ha ett datum på när säsong två spelas in så kommer det nog dröja ett tag innan vi får se fortsättningen. Under en intervju med Collider i januari så sa Pedro Pascal att det finns en chans att inspelningen kan börja redan under 2023. Det är dock fortfarande okänt om de har påbörjat inspelningen eller inte. Det är inte helt orimligt att serieskaparna låter det gå lite tid mellan inspelningarna då det andra spelet utspelar sig några år efter det första spelet.

Sett till att det tog 200 dagar att spela in den första säsongen av The Last of Us och att det ännu inte har kommit några närmare detaljer när inspelningen förväntas att påbörja, behöver fansen rimligtvis vänta till hösten 2024 innan några nya avsnitt kan få premiär.

Första bild på huvudkaraktärerna i The Last of Us-serien
Pedro Pascal och Bella Ramsey. Foto: HBO Max.

Nya karaktärer introduceras

I staden Jackson, Wyoming, där karaktärerna Tommy och Maria bor, finns även karaktären Dina, som är med i det andra spelet men fans har spekulerat kring att tittarna fått se henne redan i avsnitt sex från första säsongen. Många är övertygade om att det är Dina vi får se men skaparna har varken bekräftat eller nekat den teorin. Skådespelerskan som potentiellt spelar rollen som Dina i serien heter Paolina Van Kleef och är enbart krediterad som "stirrande tjej" på IMDb.

På den digitala presskonferensen bekräftade Mazin och Druckmann att en betydelsefull skådespelare från det andra spelet redan har gjort ett litet framträdande i finalen av säsong ett. Detta kan vara skådespelaren Laura Bailey som spelar karaktären Abbey och är krediterad som en av sjuksköterskorna i Salt Lake City, Utah, där Joel hittar Ellie.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL