Fem tv-serier för dig som längtar efter The Handmaid's Tale

The Handmaid's Tale säsong 6 – allt om den stora finalen

  • HBO
Filmtopp
Uppdaterad 03 november 2022 kl. 13:11 | Publicerad 02 november 2022 kl. 17:11

Succéserien går mot sitt slut

Nu när den femte säsongen av HBO Max populära dystopiska saga når sitt slut ställer tittarna in sig på "The Handmaid's Tale säsong 6". Här är allt vi vet om den kommande säsongen.

 

The Handmaid's Tale säsong 6 – allt om den stora finalen
Foto: HBO Max.

När har The Handmaid's Tale säsong 6 premiär?

Många är ivriga på att få veta när vi kan förvänta oss att se den kommande och bekräftat sista säsongen av hyllade The Handmaid's Tale, med en makalöst bra Elizabeth Moss i huvudrollen.

Den sjätte säsongen har som sagt bekräftats, men som saker och ting står sig just nu har inget premiärdatum annonserats av Hulu (som ligger bakom serien i USA). Baserat på när de tidigare säsongerna släppts ser det ut som att den mest sannolikt kommer att komma till HBO Max i Sverige under hösten 2023.

Arbetet med den avslutande säsongen har rapporterats vara i full gång sedan en tid tillbaka, vilket stärker prognosen om en höstpremiär även för den nya säsongen.

Vad händer i The Handmaid's Tale säsong 6?

Exakt vad som kommer att hända i den avslutande säsongen av The Handmaid's Tale är svårt att sia om. Serien har sedan länge växt förbi källmaterialet som den är baserad på och genom åren har den haft en förmåga att bjuda oss på en hel del oväntade vändningar.

Innan några detaljer som den sjätte säsongen annonseras kan vi bara slå fast att kampen mellan June (Moss) och Gilead garanterat kommer att fortsätta.

Ny serie på väg 

The Handmaid's Tale säsong 6 må innebära slutet för berättelsen om June Osborne, men det är inte slutet för det dystopiska universumet i stort. Seriens skapare och showrunner Bruce Miller har bekräftat att vi får en spinoff-serie som bygger på boken The Testaments.

The Testaments (Gileads döttrar) är Margaret Atwoods uppföljare till The Handmaid's Tale (Tjänarinnans berättelse) och utspelar sig 15 år efter händelserna i den första boken. Handlingen i uppföljaren utspelar sig från tre olika kvinnors perspektiv, varav en av dem är "Aunt Lydia" – en karaktär som fått väldigt mycket utrymme i tv-serien.

The Testaments släpptes så sent som år 2019, alltså 34 år efter sin föregångare.

Filmtopp uppdaterar dig så fort vi får mer information om seriens efterlängtade final.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL