Streamingtips – premiär för dokumentären No Accident på HBO Max

Streamingtips – premiär för dokumentären No Accident på HBO Max

  • HBO
Emil Oscar Rasmussen
11 oktober 2023 kl. 14:00

Dokumentär om den rättsliga kampen efter den dödliga Charlottesville-demonstrationen

I HBO:s nya originaldokumentär "No Accident" får vi följa rättegången som följde efter att högerextremisternas demonstration i Charlottesville 2017 fick en dödlig utgång.

Det var i augusti 2017 som vit makt-demonstranter samlades i Charlottesville, Virginia, under namnet "Unite the Right" – en demonstration som skulle komma att få ett dödligt utfall.

Filmtopp kan nu tipsa om den nya dokumentären No Accident som har premiär i dag på HBO Max och skildrar rättegången mot de nationalistiska arrangörerna som låg bakom Unite the Right-demonstrationen.

Premiär för dokumentären No Accident – nu på HBO Max

No Accident är en originaldokumentär från HBO som regisserats av Kristi Jacobson (Solitary, Dirty Money) och skildrar det rättsliga efterspelet till det tragiska utfallet som Unite the Right-demonstrationerna ledde till i Charlottesville 2017.

I handlingarnas centrum hittar vi två advokater som var övertygade om att USA:s justitiedepartement under Trump skulle låta händelserna passera, och därför valde att själva lämna in en stämningsansökan mot de våldsamma högerprotestanterna.

Dokumentären skildrar över sina 97 minuter avslöjandet av ett nätverk av konspiratörer och går in på detaljnivå för utmaningarna som uppstår när ledarna och arrangörerna ska hållas ansvariga.

Bonustips – fler sevärda dokumentärfilmer om USA på HBO Max:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL