Stjärnskottet klart för The Last of Us säsong 2

Stjärnskottet klar för The Last of Us säsong 2

  • HBO
Emil Oscar Rasmussen
09 januari 2024 kl. 19:01

Pusselbitarna inför den nya säsongen faller på plats

Inspelningen av den andra säsongen av dundersuccén "The Last of Us" rullar snart igång och nu börjar de sista pusselbitarna att falla på plats. HBO bekräftar att stjärnskottet Kaitlyn Dever är klar för den uppföljande säsongen.

Det blev ingen Golden Globe-succé för The Last of Us, men vad gör väl det med tanke på hur tokhyllad den första säsongen blev och hur många som ivrigt sitter och väntar på en fortsättning. Inspelningen av den andra säsongen inleds enligt uppgifter i februari och arbetet med förberedelserna är redan i full gång.

Jakten på skådespelare till den uppföljande säsongen har pågått en längre tid och nu kan HBO bekräfta att ett tungt namn har anslutit till serien inför den andra säsongen.

Kaitlyn Dever i "No One Will Save You". Foto: Disney+

Stjärnskottet Kaitlyn Dever ansluter till The Last of Us säsong 2

Kaitlyn Dever har i dag bekräftats vara en del av The Last of Us säsong 2. Det 27-åriga stjärnskottet har de senaste åren gått från klarhet till klarhet med roller i filmer som Beautiful Boy (2018), Booksmart (2019), Dopesick (2021), Rosaline (2022) och No One Will Save You (2023). Just nu är Dever dessutom aktuell med Netflix-filmen Good Grief och Taika Waititi-filmen Next Goal Wins.

HBO beskriver Kaitlyn Devers The Last of Us-karaktär Abby som "en skicklig soldat vars svartvita syn på världen utmanas när hon söker hämnd för dem hon älskade".

Seriens skapare Craig Mazin och Neil Druckmann säger följande om jakten på skådespelare till serien i ett uttalande:

– Vår castingprocess för säsong två har varit identisk med säsong ett: vi letar efter skådespelare i världsklass som förkroppsligar själarna av källmaterialets karaktärer. Inget betyder mer än talang, och det glädjer oss att en hyllad skådespelare som Kaitlyn ansluter till Pedro [Pascal], Bella [Ramsey] och resten av vår familj.

"The Last of Us" säsong 2 förväntas ha premiär 2025.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL