HBO:s dundertabbe i True Detective-avsnittet – gör reklam för Netflix

HBO:s dundertabbe i True Detective-avsnittet – gör reklam för Netflix

Axel Diedrichs
Uppdaterad 31 januari 2024 kl. 07:01 | Publicerad 30 januari 2024 kl. 18:01
ANNONS
ANNONS

Fångade du upp missen i veckans avsnitt?

I det senaste avsnittet av "True Detective" säsong 4 på HBO Max får vi mycket förvånande se en av huvudrollerna nämna streamingkonkurrenten Netflix.

Nu rullar den efterlängtade fjärde säsongen av True Detective HBO Max. I den ser vi Jodie Foster och Kali Reis spela ett par poliser i den snöiga staden Ennis när de försöker lösa ett knepigt fall där ett gäng forskare har försvunnit. De måste då gräva i de hemligheter som finns begravda under isen där de bor, vilket bäddat för ett fängslande drama som väcker välbehövligt liv i den populära serien vars föregående säsong släpptes 2019. 

HBO:s dundertabbe i True Detective-avsnittet – gör reklam för Netflix
Foto: HBO Max.

HBO:s dundertabbe i True Detective-avsnittet – gör reklam för Netflix

Få aktiva serier är lika starkt förknippade med varumärket HBO som True Detective. Den första säsongen ritade om kartan för serielandskapet när man lät en och samma person (Nic Pizzolatto) skriva respektive regissera (Cary Joji Fukunaga) samtliga avsnitt samtidigt som man hade två filmstjärnor i huvudrollerna, Matthew McConaughey och Woody Harrelson. Vidare satte den standarden för den nya generationens TV. Därför är det väldigt förvånande att True Detective, som en stor stolthet för HBO, skriver in en dialog där man nämner den största konkurrenten Netflix.

I en scen där Jodie Fosters poliskaraktär Liz Danvers och hennes kollega Evangeline Navarro, spelad av Kali Reis, åker bil leds de in på att fråga varandra om vad de gör när de är ensamma på sin fritid. När Evangeline hånar Liz för att vara inne på Tinder frågar Liz irriterat tillbaka vad Evangeline gör om kvällarna, varpå hon utan någon ironi i sin ton svarar: 

– Jag kollar på Netflix.

Av alla tänkbara svar manusförfattarna hade kunnat skriva in i dialogen väljer man alltså att göra reklam för den största konkurrenten. När Liz frågar henne igen svarar Evangeline att hon brukar be, vilket leder till det djupa samtalsämne som resten av scenen landar i. Hade det inte varit klokare att bara gå dit direkt istället? Eller för den delen säga att hon kollar på HBO och få in en trevlig metaflört.

Än mer fascinerande är det kanske att det här inte är första gången som HBO den här typen av miss. I den första säsongen av deras Sex and the City-serie And Just Like That... säger Seema Patel att hennes mamma måste skaffa ett eget Netflix-konto under hennes egna inlogg. I den andra säsongen ser vi Dr. Wallace titta på TV och avnjuta Netflix-serien Bridgerton.

Vissa saker blir man helt enkelt aldrig riktigt klok på. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL