Såg du Netflix-kuppen i And Just Like That?

HBO:s pinsamma dundertabbe i första And Just Like That-avsnittet

Filmtopp
Uppdaterad kl. 11:00 | Publicerad 23 juni 2023 kl. 11:00

Lärde sig inget av första säsongen?

Nu är "Sex and the City"-gänget tillbaka med full kraft. Den nya säsongen av "And Just Like That" finns nu att streama på HBO, men intressant nog gjorde streamingjätten samma dundertabbe och lät skaparna – ännu en gång – komma undan med reklam för konkurrenten.

Carrie, Miranda och Charlotte är tillbaka med nya avsnitt och denna gången får vi även sällskap av Samantha! Trots att hon tidigare tackat bestämt nej har nämligen Kim Cattrall gått med på att göra ett gästspel i den nya säsongen. Och som om det inte vore nog får vi även återse vår allas Aidan.

Filmtopp gav de inledande avsnitten av And Just Like That… säsong två ljummet betyg – men menar samtidigt att de nya avsnitten bjuder på en hel del skratt. Något den också bjuder på, är märkligt nog reklam för HBO:s största konkurrent.

HBO:s pinsamma dundertabbe i första And Just Like That-avsnittet
Foto: HBO Max

Pinsamma dundertabben i första And Just Like That-avsnittet för HBO…

Var du en av dem som uppmärksammade den märkliga Netflix-reklamen i säsongens första avsnitt? Precis som förra året, lyckades seriens skapare baka in direktreklam för HBO:s absolut största konkurrent.

Direkt i det uppmärksammade inledningsmontaget, i det första avsnittet, där vi ser alla karaktärer ha sex – det vill säga alla Dr. Wallace (Karen Pittman) – ser vi Wallace istället njuta av en viss Netflix-serie. Vi ser hur hon klickar in på Netflix på teven och sätter igång Bridgerton, vars första säsong blev känt för sina många sexscener. Nästa gång vi ser henne, kollar hon just på en av seriens beryktade, heta ögonblick.

Bridgerton
Konkurrentens heta TV-serie Bridgerton fick en hel del reklam. Foto: Netflix

…eller en syrlig peak mot Netflix?

Samtidigt får vi även se när Dr. Wallace stänger av teven innan Netflixserien har nått sluttexterna. Kanske är det i själva verket en syrlig peak mot den stora konkurrenten? Svårt att säga så klart, men oavsett vilket får Netflix synas både med sin logga och med en av sina absolut största produktioner – direkt i öppningsavsnittet av HBO:s ena flaggskepp.

Nästa avsnitt av And Just Like That… släpps på torsdag nästa vecka.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL