Recension: And Just Like That… (säsong 2)

Recension: And Just Like That… (säsong 2)

 • 11 x 45 min
 • Drama, Romantik, Komedi
 • HBO
Sofie Landgren
21 juni 2023 kl. 17:00
Detta är en recension. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Uppfriskande oblygt i den andra säsongen av Sex and the City-serien

Spin-off-serien till "Sex and the City" är nu tillbaka med sin andra säsong på HBO Max. Det nya kapitlet av "And Just Like That…" kan summeras med orden MILF-lista, Covid och nystart!

 • Skapare:
  Darren Star
 • Manus:
  Michael Patrick King
 • I rollerna:
  Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon, Kristin Davis, Sara Ramirez, Nicole Ari Parker, Karen Pittman m.fl.
Recension: And Just Like That... säsong 2
Foto: HBO Max.

And Just Like That… är de tillbaka

And Just Like That… är tillbaka med säsong 2 och i detta nya kapitel inom Sex and the City-världen får vi fortsatt följa Carrie Bradshaw, Miranda Hobbes och Charlotte York i deras liv som kvinnor över 50 år. Det blir en säsong full av familjeproblematik, relationsdilemman och en hel del ogenerat sex. Starka karaktärer från föregående säsong dyker upp, men också en del nya ansikten, och likt förra säsongen summeras varje avsnitt med Carries ord "And Just Like That…".

Det blir en uppfriskande oblyg start som får vem som helst att rodna och vilja dölja ansiktet bakom en kudde. Öppningsscenen består nämligen av ett montage av alla karaktärer och deras partners diverse sexakter, någonting som tacksamt trappas av under avsnitten.

Recension: And Just Like That… säsong 2
Foto: HBO Max.

Perfekt slötittande för den som har överseende

Det finns däremot en sexscen som får en att skratta till och det är när Miranda försöker lista ut hur hon ska få på sig en strap-on för att använda på sin partner, Che Diaz. Samtidigt som hon försöker få bukt på alla remmar så pratar Che i telefon med Carrie om att hon har börjat dejta en gemensam kollega. En bisarr men underhållande scen.

Under säsongen får Carrie återuppleva sina trauman från föregående säsong när hon tvingas läsa in sin senaste bok till ljudbok, så gon försöker ta sig ur det hela med hjälp av Covid. Miranda fortsätter att försöka hitta sig själv efter flytten till L.A. med hennes partner Che tar hjälp av både tatuering och strandstädning. Charlotte tampas med rollen som mamma till två tonårsbarn, men den som kämpar mest och som känner sig extremt vilsen genom hela säsongen är Che.

Det finns en scen som får en att reagera och som bara skriker fel. Charlotte och Lisa Todd Wexley (också från förra säsongen) får nys om att en elev på deras barns skola har gjort en MILF-lista där han betygsatt alla mammors utseenden och mammorna bokstavligt talat spanar in eleven i korridoren, och uttalar sig om hur snygg han är. Hela scenen klingar fel och lämnar en äcklig smak i munnen.

Den scenen drar ner betyget rejält, men om man försöker bortse från den så kommer det mot slutet ett kärt återseende. Den som väntar på något gott får definitivt avkastning när Carries ex, Aidan från Sex and the City, kommer tillbaka. Det blir ett möte som faktiskt får det att dra lite i smilbanden.

Överlag (om man bortser från mammorna som spanar in en elev) håller säsongen samma mått som föregående säsong och den är perfekt att ligga och slötitta på när man känner sig mätt på sommarvärmen.

"And Just Like That… (säsong 2)" har premiär på HBO Max den 22 juni.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL