Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Patria säsong 2 – Detta vet vi

Patria säsong 2 – Detta vet vi

  • HBO
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
05 november 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
05 november 2020

Fortsättning tveksam.

Nu är den första säsongen av HBO:s spanska serie "Patria" uppe på streamingtjänsten, med det sista avsnittet runt hörnet. Kommer det mer av serien? Vi undersöker sannolikheten.

"Patria" berättar historien om två familjer som splittras av den baskiska terrorgruppen ETA:s våldsamma konflikter, och har sedan sin premiär blivit väldigt uppskattad. Men det är trots succén långt ifrån säkert att vi får en till säsong. 

"Patria" har ännu inte blivit förnyad med en fortsättning av HBO och vi skulle inte bli förvånade ifall serien slutar redan efter en säsong. Den är nämligen gjord och marknadsförd som en miniserie, vilket innebär att den från början är tänkt att bara hålla i en säsong, likt Chernobyl och Sharp Objects. Det är väldigt sällsynt att miniserier förlängs – men undantag har gjorts. Senast var det Big Little Lies på HBO som efter en sensationell första säsong mer eller mindre tvingade skaparna att ordna fram en fortsättning. 

MER LÄSNING: 

Gällande Patria har den inte fått samma breda uppmärksamhet som stjärnspäckade Big Little Lies. Betyget 8.0/10 på IMDb hintar heller inte om att fansen kommer att kräva mer av serien, även om de flesta verkar tycka väldigt om vad de sett. 

Vad gäller kritikerkåren har de varit unisont förtjusta i serien. Här i Sverige har den för närvarande 3.8/5 i snittbetyg med potentialen att stiga. Men är det tillräckligt för att HBO ska beställa Patria säsong 2, i en tid där streamingtjänsterna sållar bort sina produktioner mer än någonsin?

Skulle en andra säsong likväl komma, så förväntar vi oss att se den tidigast under hösten 2021. Till följd av coronapandemin kan produktionen dock komma att dröja. 

Filmtopp uppdaterar dig så fort vi vet mer. 

För mer läsning --> Scrolla vidare!

NÄSTA ARTIKEL