Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Outlander säsong 6 – det här vet vi

Outlander säsong 6 – det här vet vi

  • HBO
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
14 april 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
14 april 2020

Löst baserad på sjätte boken.

Den älskade serien "Outlander" är aktuell med sin femte säsong och redan nu kan vi informera fansen om att en sjätte säsong är beställd. Det här vet vi om den...

Outlander, som finns att se på HBO Nordic, Viaplay och Netflix, har varit en av de mest hyllade serier under 2010-talet som vi kan se på streamingtjänsterna. Med sin femte säsong uppe och rullandes nu har många redan börjat ställa sig frågan ifall vi kommer att få se mer av serien.

Är du ett ängsligt fan behöver du inte längre chippa efter andan av ovisshet: "Outlander" säsong 6 kommerMen den följer inte nödvändigtvis Diana Gabaldons böcker, som serien baseras på, lika mycket som tidigare säsonger gjort. 

Följer inte nödvändigtvis framtida böcker lika noggrant

I en intervju med Entertainment Weekly förra året berättade seriens exekutiva producent Ronald D. Moore att de inför varje säsong funderar på hur slaviskt de ska följa böckerna. Som det sett ut hittills har de följt en bok per säsong, men Moore menar att de vill ha konstnärlig frihet i deras författarrum och att de mycket väl kan komma att skriva dit egna linjer kombinerat med händelseförloppen de gillar mest i böckerna. Ska vi vara petiga kunde vi redan i säsong 4 se att manusförfattarna började styra undan avsnittens storyline mer åt deras egna håll. 

När har Outlander säsong 6 premiär?

Sett till att den femte säsongen av Outlander hade premiär i mitten på februari kan vi bara förvänta oss att den sjätte kommer att dyka upp tidigast våren 2021. Coronapandemin riskerar förstås att skjuta upp produktionsstarten och därmed premiärdatumet. 

Är ännu flera säsonger på gång? 

Det finns idag hela åtta böcker ute, med en nionde på gång, och därför pekar mycket på att Starz som gör serien kommer fortsätta att förnya den. Huvudrollsinnehavaren Caitriona Balfe verkar optimistisk kring en fortsättning – om än inte övertygad – när hon berättade följande för Town & Country Magazine:

– Sex säsonger är en fantastisk bedrift, men Diana har fler böcker så vi får väl se.

Outlander säsong 7 blir verklighet!

Nu kan vi meddela att det åtminstone kommer att bli en sjunde säsong av den älskade serien. Här kan du läsa mer om Outlander säsong 7!

 Så fort vi vet mer om vad framtiden håller för "Outlander" informerar vi dig. 

För fler nyheter --> scrolla vidare eller tryck här!