Nu på bio

Det senaste på biofronten!

The Great

Nytt på HBO Nordic i maj 2020

  • HBO
Jonatan Blomberg | Nyhet
03 maj 2020
Jonatan Blomberg | Nyhet
03 maj 2020

Det var alltid omöjligt att följa upp april.

För en månad sedan utnämnde jag april till årets överlägset bästa TV-månad hos HBO Nordic, lyckligtvis är det på sätt och vis en ännu bättre tv-månad under maj… om vi bortser från premiärerna.

Med premiärer som Penny Dreadful: City of Angels, The Good Fight, Killing Eve, Insecure och många flera av samma kvalité i sitt startfält under april, satte HBO Nordic ribban omöjligt högt inför maj. Åtminstone om vi bara stirrar oss blinda på vilka serier som har premiär under månaden. Men om vi istället funderar över att vi nu har årets bästa premiärmånad precis bakom oss, så är det under maj vi kommer att få se några av de bästa serierna rundas av.

Lägg därtill att vi trots allt har åtminstone några ljusglimtar även när det kommer till de helt nya säsongspremiärerna som HBO har att bjuda på i maj. Den starkast lysande av dem alla är utan tvekan The Great med Elle Fanning i huvudrollen. Serien är skriven av samma person som skrev manuset till den flerfaldigt Oscarsnominerade filmen The Favourite, och ser ut att kunna bli en riktig succé.

Vi kan även se fram emot miniserien I Know This Much is True, med Mark Ruffalo i dubbla roller, som flyttades från sin april-premiär till nu i maj på grund av coronapandemins framfart. Om du gillar superhjältar så släpps den första säsongen av Star Girl och den andra säsongen av Doom Patrol. Men för den stora massan är det sannolikt den femte säsongen av populära Billions som lockar allra mest!

Nytt på HBO Nordic i maj:

Betty (säsong 1) — 2 maj
Billions (säsong 5) — 4 maj

Natalie Wood: What Remains Behind (dokumentär) — 6 maj
I Know This Much Is True (miniserie) — 11 maj
Mirakel Workers (säsong 2) — 14 maj
The Great (säsong 1) — 16 maj
Stargirl (säsong 1) — 19 maj
Doom Patrol (säsong 2) — 29 maj

Vilka nya serier ser du fram emot mest på HBO Nordic i maj?

NÄSTA ARTIKEL