Fear the Walking Dead

Nu släpps nya avsnitt av Fear the Walking Dead

  • HBO
Filmtopp
Uppdaterad 13 april 2021 kl. 17:04 | Publicerad 12 april 2021 kl. 16:04

Säsong 6Bav serien finns nu att streama på HBO.

Den nya säsongen av spinoff-serien på The Walking Dead släpps i dag på HBO. Skaparna av serien är Dave Erickson och Robert Kirkman som släppte första avsnittet 2015.

Scott M. Gimple som är innehållsansvarig för tv-serien gick ut i mars förra året med det glädjande beskedet att det skulle bli en säsong 6 av Fear the Walking Dead. Nu har säsongens andra halva äntligen släppts på HBO.

Serien följer två familjer som tvingas samarbeta för att överleva den pågående zombieapokalypsen. Det blir familjedraman, romantik, svek och en hel del zombies i kombination med varandra.

TIPS:  Bästa serierna på HBO enligt IMDb?

5 roliga fakta om Fear the Walking Dead:

1. Serien tar sin början i Los Angeles och stannar därefter nästan helt uteslutande i Kalifornien och USAs västkust.

2. Originalet av serien The Walking Dead hade många framstående kvinnliga karaktärer, bland andra Carol, Michonne och Andrea. Fear the Walking Dead har fortsatt på samma spår och utmärker sig för sina starka kvinnliga karaktärer.

3. Fans har tidigare spekulerat i att Fear the Walking Dead utspelar sig innan originalserien, men faktum är att båda två utspelar sig ungefär samtidigt. En av anledningarna till att dessa spekulationer kom till var för att “vandrarna” ser betydligt fräschare ut i den nya serien jämfört med originalet.

4. Skaparna av serien har tidigare sagt att historierna i de båda serierna kommer hållas separata från varandra, men redan i säsong 4 fick fansen se en så kallad “crossover” mellan serierna där de olika tidslinjerna flöt samman.

5. I The Walking Dead visste fans som hade läst serien med samma namn ibland vad som skulle hända då tv-serien grundade sig i samma berättelse. Detta är inte fallet med Fear the Walking Dead där allt är helt nytt och skapat från grunden, trots att universumet är detsamma.

Testa dina zombiekunskaper!

 

Loke Westberg

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL