Nu kan du streama The Anarchists – vild dokumentär på HBO Max

Nu kan du streama The Anarchists – vild dokumentär på HBO Max

  • HBO
Filmtopp
Uppdaterad kl. 11:07 | Publicerad 11 juli 2022 kl. 11:07

En studie i mänsklig oförutsägbarhet

Saker och ting spårar ur i HBO Max nya dokumentärserie "The Anarchists", som ger oss en inblick i vad som händer när en större samling människor går samman för att uppnå en statlös gemenskap.

2015 lanserade Jeff Berwick, en kanadensisk entreprenör som blev provokatör, en konferens i Acapulco, Mexiko i hopp om att främja anarki i dess renaste form – ett ideal som förespråkar fullkomligt individuellt självstyre. Evenemanget, kallat "Anarchapulco", drar till sig en internationell samling libertarianer, flyktingar och familjer som vill skydda sina barn från det moderna livets byråkrati, såväl som kryptovaluta-evangelister och andra som lockas till idén om skapa en statslös gemenskap, fri från regeringar och centralbankssystem.

HBO:s nya dokumentärserie The Anarchists leder oss genom händelseförloppet, som började med impulsiv engångssammankomst och under sex års tid förvandlas till ett ständigt växande årligt evenemang med sponsring från kryptovalutaföretag och med talare som Ron Paul och BitCoin-investeraren Roger Ver. Och när regelundvikande frihetsaktivister samlas i en av de farligaste städerna i världen, kolliderar utopisk ideologi med oförutsägbarheten i den mänskliga naturen.

Se trailern till "The Anarchists" här:

"The Anarchists" består av sammanlagt sex avsnitt där det första nu finns att streama på HBO Max.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL