Mr. Robot säsong 5 – Detta vet vi

Mr. Robot säsong 5 – Detta vet vi

  • HBO
Filmtopp
04 november 2020 kl. 11:11

Kan serien göra en osannolik comeback?

"Mr. Robot" är nu aktuellt med nya avsnitt på HBO Nordic. Många vill se en femte säsong av serien som tillhör 2010-talets absolut största, men så ser det inte ut att bli.

Mr. Robot med Oscarsbelönade Rami Malek i huvudrollen har nått enorma succéer med flera priser i bagaget och en enorm fanskara. Serien är också ett av flaggskeppen på HBO Nordic. När berättelsen om den psykiskt dysfunktionella hacken Elliot är tillbaka med på HBO Nordic med en ny säsong, kan vi bara konstatera att serien håller hela vägen i mål. För Mr. Robot säsong 5 får vi inte. 

HBO har inte gått ut med att det blir en femte säsong av Mr Robot. Tvärtom, så är det klubbat och klart att fjärde säsongen är den allra sista. Detta bekräftade streamingtjänsten redan den 6:e oktober 2019. 

MER LÄSNING: 

Årets bästa serier

Senaste nytt på HBO Nordic

Fick man till ett bra slut?

Skaparna ville sluta serien på bästa möjliga vis – och detta gjorde de onekligen. Vi ska inte gå in på detalj om själva handlingen för den som ännu inte sett slutet på serien, men vi kan avslöja att säsongens sista avsnitt har makalösa 9.9/10 i betyg av drygt 12 000 röster på IMDb. Med andra ord verkar all form av besvikelse ha uteblivit till skillnad från Game of Thrones vars finalepisod har undermåliga 4.0/10 i betyg. 

Spinoff på väg?

De flesta är enade om att serien har massvis med spännande karaktärer och att en spinoff serie likt Better Call Saul skulle kunna fungera för flera av dem. Än så länge finns det inga konkreta bud gällande detta. Seriens skapare Sam Esmail har i en intervju med The Playlist hintat om att han har flera nya berättelser i görningen – men om de befinner sig i samma universum som Mr. Robot lämnar han osagt. 

Kanske kan Mr. Robot göra en oväntad comeback längre fram, vilket inte vore första gången för en stor serie. De senaste åren har klassiker som Arkiv X och Prison Break kommit tillbaka. Vi inväntar också en specialsäsong av Dexter

Filmtopp håller dig uppdaterad så fort någonting spännande dyker upp.

För fler nyheter --> Scrolla vidare!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL