Euphoria-stjärnan klar för nya Hunger Games

Lång väntan på Euphoria säsong 3 – kommer tidigast 2025

  • HBO
Emil Oscar Rasmussen
27 maj 2023 kl. 16:00

Förseningar innebär ett långt uppehåll mellan säsongerna

Den kommande tredje säsongen av HBO:s "Euphoria", med Zendaya" i huvudrollen, ser ut att dröja betydligt längre än först väntat. Enligt kanalens dramachef ser det ut som om vi kommer att få se säsong 3 tidigast 2025.

HBO:s "Euphoria" är en av de senaste årens mest omtalade, hyllade och inflytelserika serier. Den första säsongen debuterade 2019, sedan dök en pandemi upp och den andra säsongen dröjde ända till 2022. Nu ser det ut att bli minst lika lång väntan mellan den andra och den tredje säsongen.

Serien handlar om en grupp high school-studenter som lever ett liv präglat av dekadens i form av droger, sex och våld. I huvudrollen ser vi Zendaya, med Hunter Schafer, Jacob Elordi, Sydney Sweeney och Maude Apatow m.fl. i andra bärande roller. Euphoria är skapad av Sam Levinson.

Lång väntan på Euphoria säsong 3 – kommer tidigast 2025
Foto: HBO.

Euphoria säsong 3 kommer sannolikt 2025

Produktionsmardrömmen fortsätter för Euphoria även mellan den andra och den tredje säsongen. Väntan på säsong två dröjde längre än väntat på grund av att corona-pandemin försenade arbetet. Denna gången är det andra projekt för skaparen Levinson – som just nu är aktuell med omtalade The Idol som hade världspremiär på Cannes Film Festival – som tillsammans med manusförfattarnas strejk i Hollywood ligger bakom förseningarna.

I en intervju med Deadline avslöjar Francesca Orsi, dramachef för HBO, att det i bästa fall ser ut som om Euphoria säsong tre blir av 2025.

Euphoria är ett exempel där vi hade påbörjat skrivandet simultant med postproduktionen av Idol, men just nu har vi inte flera manus, förklarar Orsi i intervjun. Vi kan inte påbörja inspelningen, så när vi kan släppa den serien, förhoppningsvis 2025, är beroende på när vi kan återuppta arbetet med Sam.

Det ser alltså ut som om Euphoria säsong tre i bästa fall kommer 2025.

Ytterligare en anledning till förseningen tillskrivs Zendayas fullspäckade schema. Orsi menar också att mycket är ovisst gällande kommande premiärdatum om det skulle vara så att strejken drar ut på tiden.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL