Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Succession

HBO Max höjer priserna – så påverkas du

  • HBO
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
13 juni 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
13 juni 2023

Streamingjätten justerar sin månadsavgift

Mycket händer på streamingmarknaden och nu meddelar HBO Max att de höjer priserna. Här kan du läsa mer om bolagets justering.

Det har länge skrivits om det så kallade streamingkriget och det senaste stora slaget blev mot Viaplay, vars aktier stod för det än så länge största raset på Stockholmsbörsen på den här sidan av millenniumskiftet.

Likaså har vi tidigare kunnat rapportera om hur Netflix infört en billigare, reklambaserad abonnemangsform i utvalda delar av världen för att ta ikapp sina ekonomiska tapp. Deras modell har visat sig vara förvånansvärt effektiv och genererat ett stort antal nya prenumeranter. Att fler streamingtjänster tar efter den modellen är med andra ord troligt.

HBO Max höjer priserna – så påverkas du

I dag meddelar HBO Max att de kommer att höja månadskostnaden på sina abonnemang, och detta med omedelbar verkan. Vid nästa månadsdragning kommer priset att justeras från 89 kronor per månad, till 99 kronor per månad.

HBO Max förklarar:

"Vi höjer det månatliga priset till följd av högre kostnader för förvärv, skapande av innehåll och produktutveckling för att göra det möjligt för oss att fortsätta investera i det kvalitativa innehåll och de produktupplevelser som vi strävar efter att ge våra kunder."

Årspriset förblir detsamma

Även om månadskostnaden ökar med 10 kronor, kommer årsprenumerationen att vidhålla sitt pris på 699 kronor. Procentuellt är det med andra ord att det är närmare hälften så dyrt att betala per år – åtminstone för en stund framöver.

Detta händer med "halva priset livet ut"

Än så länge fortsätter du som tog del av HBO:s lanseringserbjudande att betala halva priset på ditt abonnemang, åtminstone så länge som HBO Max finns kvar. Vad som händer med dealen när lanseringen av den nya tjänsten – Max – sker återstår att se, men på nätet är det många som spekulerar i att erbjudandet då kommer att sluta att gälla.

Filmtopp håller dig uppdaterad så fort vi vet mera.

NÄSTA ARTIKEL