Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
HBO lägger ned en av deras mest hyllade serier från 2020-talet

HBO lägger ned en av deras mest hyllade serier från 2020-talet

  • HBO
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
18 september 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
18 september 2023

"Winning Time" går i graven efter bara två säsonger

Nu står det klart att HBO lägger ned "Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty", trots att den är en av deras mest hyllade produktioner på länge.

I sportdramat följer vi NBA-laget Los Angeles som på 80-talet kom att en av idrottshistoriens mest beundrade och dominanta dynastier – ett lag som definierade en era, både på och utanför planen. I rollerna ser vi bland andra John C. Riley, Jason Clarke, Jason Segel och Adrien Brody. Men trots stjärnglansen och de hyllade avsnitten har serien haft svårt att dra tillräckligt med tittare för att det ska vara skäligt att fortsätta producera den.

HBO lägger ned en av deras mest hyllade serier från 2020-talet
Foto: HBO Max.

 HBO lägger ned en av deras mest hyllade serier från 2020-talet

Med sitt höga användarbetyg 8.3/10 på IMDb är Winning Time: The Rise Of The Lakers Dynasty tillsammans med Last of Us och House of the Dragon en av de mest hyllade dramaserierna på HBO Max under 2020-talet. Att serien går i graven beror naturligtvis inte på kvaliteten, utan det har att göra med dalande tittarsiffror, rapporterar Deadline. Medan den första säsongens premiär hade strax över 900 000 amerikanska TV-tittare, nådde den andra säsongens första avsnitt endast upp till 629 000 tittare.

Kraven från streamingtjänsterna är hårdare än någonsin när det kommer till att förnya serier, det ser vi inte minst på alla de produktioner som konkurrenten Netflix lägger ned.

– Inte slutet vi hade föreställt oss, skriver seriens skapare Max Borenstein på Twitter/X och tillägger att han inte känner något annat än tacksamhet och kärlek.

Även regissören Salli Richardson kommenterar nyheten om att Winning Time läggs ned: 

– Du kan inte ångra något när du ger allt du har. Jag hoppas att alla njuter av det sista avsnittet av Winning Time. Jag är säker på att jag kommer att göra många fler timmar av TV och förhoppningsvis många långfilmer i framtiden, men jag kan säga att just nu är jag mest stolt över det arbete vi gjorde på den här mästerliga serien.

Med det sagt tar vi farväl av serien.

Har du ännu inte sett "Winning Time"? Då kan även vi varmt rekommendera den. Läs Filmtopps recension av den andra säsongen här

NÄSTA ARTIKEL