Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Recension: Winning Time (säsong 2)

Recension: Winning Time (säsong 2)

  • 8 x 50 min
  • Drama, Sport
  • HBO
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Recension
07 augusti 2023
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Recension
07 augusti 2023

Löjligt underhållande om basketprofiler med storhetsvansinne

I dag är det premiär för "Winning Time" säsong 2 på HBO Max. Filmtopps Eric Diedrichs tycker att säsongen öppnar löjligt underhållande.

  • Skapare:
    Max Borenstein, Jim Hecht
  • I rollerna:
    John C. Reilly, Jason Segel, Jason Clarke, Adrian Brody, Quincey Isaiah m.fl.

Vad kan jag om basket? Inte mycket. Knappt någonting faktiskt. Trots detta – eller kanske på grund av just detta – tycker jag att HBO:s basketserie Winning Time är löjligt underhållande. Samtidigt är det ju inte riktigt basketplanen som är det centrala, utan uppblåsta snubbar med sköra egon och flashiga 80-talskläder.

Några av dessa snubbar spelas av Jason Clarke, Jason Segel, Adrian Brody och John C. Reilly. Medelålders hela bunten och ingen av dem på planen – istället är det att skrika på varandra under svettiga möten och försöka styra L.A. Lakers till skyarna, som gäller. Det känns lite som en blandning mellan Vita huset och Dodgeball.

Winning Time
Caption

Dålig stämning i omklädningsrummen utlovas

Men vi följer inte bara de, för sin tid, välklädda herrar. Även spelarna är viktiga. Inte minst Magic Johnson (Quincy Isaiah) och Kareem Abdul-Jabbar (Solomon Hughes), som har tillräckligt med mandat för att sätta press på kostymbärarna. Dessutom finns det en hel del konkurrens mellan spelarna. Dålig stämning i omklädningsrummen utlovas.

Sett till de inledande fem avsnitten, som har varit tillgängliga för oss recensenter, höjer den nya säsongen ribban ytterligare. Skådespelet ligger på en mycket hög nivå och bildberättande är konstant underhållande. Att Adam McKey har återvänt som producent och medregissör är påtagligt. Snabba klipp, snabba "info-dumpar", snabba känslomässiga utfall och snabba idiotförklaringar av karaktärerna – allt till skön tidsenlig musik. Detta är tveklöst det bäst han har gjort sedan The Big Blowdown (2015).

Winning Time
Caption

Bara att njuta av alla dumheter

Att beskriva något konkret om själva handlingen är egentligen meningslöst. Vi har tagit klivet in i 80-talet, klubben försöker omsätt mer pengar, ty de snorrika cheferna önskar bli ännu rikare, stjärnorna måste strategiskt lindas runt diverse fingrar, osv. Det är bara att åka med och njuta av alla dumheter, som levereras av några av branschens vassaste skådespelare.

Det första avsnittet av "Winning Time" säsong 2 finns nu att streama på HBO Max.

NÄSTA ARTIKEL