Världens högst rankade skräckfilmer – Publikens 25 favoriter

HBO gör serie på The Shining

  • HBO
Filmtopp
17 april 2020 kl. 10:04

J.J. Abrams står bakom projektet.

Stanley Kubricks legendariska Stephen King-filmatisering om en familj som drivs till vansinne på ett säsongsstängt hotell får nytt liv i form av en serie. Titeln är kort och gott "Overlook".

Star Wars-regissören J.J. Abrams utvecklar HBO-serien som tar oss tillbaka till The Overlook Hotel, som satte skräck i oss med Stephen Kings bok Varsel som senare skulle bli The Shining med Jack Nicholson i huvudrollen. Titeln är Overlook och kommer att bestå av tio avsnitt, rapporterar The Hollywood Reporter

Tanken är att spinoff-serien ska utforska andra olycksaliga berättelser som ägt rum på hotellet. Kanske får vi se några av de skumma karaktärer som dyker upp filmens mest vrickade skeden. 

Ombord på projektet är också Castle Rock-producenterna Dustin Thomason och Scott Brown. Med sitt produktionsbolag Bad Robot jobbar Abrams på ytterligare två serier för HBO: Justice League Dark och thrillern Duster

För dig som inte vet, så är The Overlook Hotel inspirerat av ett verkligt hotell som Stephen King en gång bodde på. Läs Filmtopps reportage för att bekanta dig mer med hotellet där fröet till det världsberömda skräckuppslaget såddes... På egen risk!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL