Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Frågesportsprogram om Harry Potter på gång

Frågesportsprogram om Harry Potter på gång

  • HBO
Matilda Lindblom | Nyhet
21 maj 2021
Matilda Lindblom | Nyhet
21 maj 2021

20-årsjubileumet firas på tv – fem kvällar i rad.

För att fira att det är 20 år sedan den första Harry Potter-filmen släpptes, görs ett frågesportsprogram om Potter-världen. Serien kommer att gå att streama på HBO Max, men även sändas på Cartoon Network och TBS.

Den första "Harry Potter"-filmen, Harry Potter och de vises sten, firar 20 år i år och det vill WarnerMedia uppmärksamma genom att sända en frågesportstävling på sina plattformar HBO Max, Cartoon Network och TBS, om allas vår favorittrollkarl.

I frågesporten, som är planerad att sändas de första fyra kvällarna kommer superfans till Harry Potter att få mäta sig mot varandra för att se vem som besitter mest Potter-kunskap. Den femte kvällen är sedan tänkt att avslutas med ett specialavsnitt fyllt med tillbakablickar. I nuläget är processen av att hitta värdiga fans i full gång, via WizardingWorld.com.

En del överraskningar utlovas också i form av speciella gäster under de fyra tävlingsavsnitten. Det ska dessutom bli möjligt att spela med i frågesporten online, så att även fans hemma i tv-soffan kan delta.

HBO Max har länge funderat på idéer om hur de kan få innehåll om "pojken som levde" över till tv-världen, exempelvis i form av en Harry Potter-serie – ett rykte som Warner Bros. tidigare har avfärdat – men franchisens första steg över till tv-rutan blir alltså en frågesport.

Potterheads runt om i världen lär säkerligen se fram emot de fem kvällarna, fyllda av firande, tillbakablickar och en chans att nörda ner sig i sina Harry Potter-kunskaper.

Något exakt datum för programserien är inte annonserad, men eftersom De vises sten hade premiär i november 2001 spekuleras det om en premiär under hösten.

VIDARE LÄSNING: 
Påskägg i Harry Potter

NÄSTA ARTIKEL