Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Game of Thrones universum växer med fler serier

Game of Thrones universum växer med fler serier

  • HBO
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
17 juli 2021
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
17 juli 2021

Ytterligare två Game of Thrones-serier på gång.

Prequel-serien "House of the Dragon" är på redan på god väg och det filas flitigt på fler spin-offs till "Game of Thrones". I januari stod det bland annat klart att HBO planerar en animerad serie i universumet – och det ser ut som om det kommer att bli ytterligare serier i den genren.

Det är The Hollywood Reporter som rapporterar att minst två ytterligare animerade Game of Thrones-serier är under utveckling hos HBO. Enligt rapporterna kommer en av de animerade serierna att utspela sig i Yi Ti, en region som tittarna aldrig fick chansen att upptäcka i originalserien.

I George R.R. Martins fantasyvärld är Yi Ti en region som är hemmahörande en av de äldsta och mest avancerade civilisationerna. Medan Westeros till stora delar är inspirerat av medeltida Europa, så ska Yi Ti vara inspirerat av kejsardömet Kina. 

LÄS MER: Bästa serierna på HBO

När de nya animerade serierna kan tänkas få sina premiärer är ännu oklart och HBO har inte heller delat med sig av någon offentlig kommentar angående dem. Flera nyhetskällor har dock fått uppgifterna bekräftade, så vi kan förmoda att de är sanningsenliga.

"Game of Thrones"-franchisen är inte den första av sitt slag som väljer att utvidga sitt universum med animerade serier. Star Wars har exempelvis kammat hem stora framgångar med sina animerade serier under flera år, och med den stundande premiären av What If...? ser även Marvel Cinematic Universe ut att vandra samma väg.

"House of the Dragon" förväntas få sin premiär någon gång under 2022.

LÄS MER: Star Wars-filmerna – från sämst till bäst

NÄSTA ARTIKEL