Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Devs säsong 2

Devs säsong 2 – Blir det någon fortsättning?

  • HBO
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
19 juni 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
19 juni 2020

Kommer Alex Garlands serie att leva vidare?

Alex Garlands nya serie "Devs" är en annorlunda upplevelse, som har landat väl hos tittarna. Men kan vi verkligen förvänta oss någon fortsättning?

Tidigare i år dök "Devs" upp på HBO Nordic. Nu frågar sig många om det kommer att bli någon fortsättning på den unika science fiction-serien, som släpptes med sex stycken 55-minutersavsnitt.

Devs är skapat av Alex Garland - snillet bakom filmer som Ex Machina och Annihilation. Under åren har han blivit synonym med smart och filosofisk sci-fi.

Den första säsongen av Devs släpptes i mars och är utvecklad av Hulu. Här i Sverige kunde vi se den på HBO Nordic. Serien, som följer en kvinna som gräver i gåta på det mystiska utvecklingsföretaget hon jobbar på, blev kanske ingen superhit men möttes av positiv kritik och hittade snabbt en stark följargrupp.

Osannolikt att vi får se "Devs" säsong 2.

Devs
Foto: HBO Nordic.

Tyvärr är det inte särskilt troligt att det kommer en andra säsong av Devs. Produktionen har nämligen sedan start beskrivits som en miniserie och i de avsnitt vi har fått se känns historien ganska avslutad. Men man ska aldrig säga aldrig…

Exakt samma läge var det nämligen med HBO-serien Little Big Lies som hårt marknadsfördes som en miniserie. Till allas vår förvåningen fick vi två år efter premiären ta till av en ny säsong.

Om så är fallet med Devs kan vi inte svara på, men sett till att Alex Garland är en visionär som står hårt fast vid sina planer känns det inte särskilt sannolikt. I så fall kommer nog fortsättningen att handla om en helt annan, men kompletterande historia.

Vad tror du, får vi se en andra säsong av "Devs"?

NÄSTA ARTIKEL