Bortklippt scen visar nya Jokern i The Batman

Bortklippt scen visar nya Jokern i The Batman

  • HBO
Filmtopp
Uppdaterad 03 september 2022 kl. 10:09 | Publicerad 18 april 2022 kl. 09:04

Matt Reeves avslöjar karaktärens bakgrund

I en bortklippt scen ur "The Batman" får vi en närmare titt på Jokern, som endast gör en cameo i bioversionen. Spana in "The Batman: Deleted Arkham Scene" här!

The Batman med Robert Pattinson är en av årets mest älskade filmer. I den råa tagningen på Gotham får vi oss ett besök till Arkham Asylum där några av stadens värsta skurkar befinner sig. En av dem är Jokern, som vi endast får en glimt av i den nya filmen. Däremot finns det en borttagen scen som ger oss en tydligare bild av den nya versionen av läderlappens ikoniska ärkerival. 

I den borttagna scenen The Batman: Deleted Arkham Scene, som har 8.7/10 i rating på IMDb, förhör Batman en viss patient på Gothams mentalsjukhus för kriminella. Detta i hopp om att få en bättre bild av en annan farlig skurk, Gåtan.

Matt Reeves förklarar ärren på nya Jokern

Barry Keoghan som Jokern. Foto: Warner Bros.
Barry Keoghan som Jokern. Foto: Warner Bros.

Så hur kommer det sig att Jokern ständigt ler den här gången? På grund av en kronisk sjukdom. I en intervju med Variety avslöjar regissören Matt Reeves följande om karaktärens bakgrund i hans version som spelas av Barry Keoghan

– Jokern har en medfödd sjukdom där han inte kan sluta le och det är hemskt. Hans ansikte är halvtäckt genom större delen av filmen. Det handlar inte om någon version där han faller i ett kärl med kemikalier och hans ansikte är förvrängt, eller vad Christopher Nolan gjorde, där det finns ett mysterium kring hur han fick dessa ärr inristade i ansiktet. 

Här kan du se "The Batman: Deleted Arkham Scene": 

I dag har "The Batman" premiär på HBO Max

Mer läsning:

 

NÄSTA ARTIKEL