Harry Potter-filmen som Daniel Radcliffe avskyr: ”Hatar den”

Harry Potter-filmen som Daniel Radcliffe avskyr: ”Hatar den”

Filmtopp
26 september 2023 kl. 18:09

Håller du med stjärnan om att den är filmseriens sämsta?

Trots de otroliga framgångarna med filmserien är dess största stjärna missnöjd. I en intervju avslöjar Daniel Radcliffe Harry Potter-filmen han avskyr att han gjorde – han går till och med så långt som att säga att han "hatar den".

Harry Potter är en av tidernas mest framgångsrika och älskade filmserier. Sammanlagt fick vi ta del av hela åtta filmer baserade på J.K. Rowlings böcker mellan åren 2000–2011. Daniel Radcliffe som frontade samtliga av dem som titelkaraktären är därmed en av sin generations mest välkända ansikten. Men när han själv ser tillbaka på filmerna finns det saker han önskar att han hade gjort annorlunda. 

I en gammal intervju som kommit upp till ytan avslöjar Radcliffe den film han har svårast att titta tillbaka på.

Harry Potter-filmen som Daniel Radcliffe avskyr att han gjorde
Foto: Warner Bros.

Harry Potter-filmen Daniel Radcliffe avskyr att han gjorde – på grund av sin egen prestation

Det var i en intervju med The Guardian från 2014, det vill säga tre år efter att den sista Harry Potter-filmen nådde världens biografer, som Radcliffe berättade att han inte klarar av att se Harry Potter och Halvblodsprinsen. Föraktet mot den sjätte rullen verkar uteslutande bero på hans egen insats: 

– Jag är bara inte särskilt bra i den. Jag hatar den.

Han fortsatte:

– Mitt skådespeleri är väldigt enfaldigt och jag kan se att jag blev självbelåten och att det jag försökte göra inte nådde fram. Min bästa film är den femte (Harry Potter och Fenixorden) eftersom jag där kan se framsteg.

Harry Potter och Halvblodsprinsen blev trots Radcliffes prestation en enorm succé. Sammanlagt drog den in närmare närmare 940 miljoner dollar i biljettintäkter och blev därmed den åttonde mest inkomstbringande filmen genom tiderna. Likaså belönades den med fin respons av kritikerna och likaså blev den Oscarsnominerad för Bästa scenografi.

Efter Harry Potter-filmerna har Radcliffe haft en spännande karriär med en rad varierade och utmanande roller. Inte minst Swiss Army Man där han spelar ett hejdlöst pruttande lik och i Guns Akimbo där han spelar en person som vaknar med pistoler till händer. Den roll som han hyllats mest för hittills är Weird: The Al Yankovic Story som givit honom en Emmynominering. Ifall stjärnan vinner blir det hans första tunga skådespelarpris.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL