Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Därför säger Daniel Radcliffe nej till fler Harry Potter-filmer

Därför säger Daniel Radcliffe nej till fler Harry Potter-filmer

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
03 augusti 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
03 augusti 2022

"Det är inte svaret någon vill ha..."

Många drömmer om att få se honom återvända till Hogwarts för nya äventyr, men så ser inte fallet ut att bli. Därför säger Daniel Radcliffe nej till fler Harry Potter-filmer...

Det har nu gått över tjugo år sedan Harry Potter och de vises sten hade sin biopremiär och banade väg för en av filmvärldens mest älskade och framgångsrika filmserier någonsin. När HBO tidigare i år släppte Reunion-specialen Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts fick vi återse fronttrion Daniel RadcliffeEmma Watson och Rupert Grint på platsen där allting började. 

När världen såg trion tillbaka med varandra ökade fansens vädjan om att få se dem tillbaka med nya Harry Potter-filmer. Till deras stora besvikelse skjuter Radcliffe nu ner deras önskan.  

Därför säger Daniel Radcliffe nej till fler Harry Potter-filmer

Därför säger Daniel Radcliffe nej till fler Harry Potter-filmer
Daniel Radcliffe i "The Lost City" (2022). Foto: Paramount Pictures.

Harry Potter-stjärnan känner sig färdig med filmerna och i en intervju med The New York Times förklarar han varför:

– Jag har nått en punkt där jag känner att jag kommit bra ur "Potter", och jag är väldigt nöjd med var jag är nu. Att gå tillbaka skulle vara en så enorm förändring i mitt liv.

– Det här är inte svaret någon vill ha, men jag tror att jag kunde gå tillbaka och njuta av den (Reunion-specialen) eftersom Harry Potter inte längre är en del av min vardag.

Kan tänka sig att "göra en Star Wars"

Radcliffe fortsätter med att lämna dörren någorlunda på glänt för att kunna återvända till Hogwarts, men då långt senare i livet:

– Jag ska aldrig säga aldrig, men Star Wars-gänget tog ungefär 30, 40 år på sig innan de kom tillbaka. För mig har det bara gått 10. Det är inget jag är riktigt intresserad av just nu.

Sedan Harry Potter har Daniel Radcliffe gjort en rad roliga roller. Bland hans mer uppmärksammade hittar vi skräckisen The Woman in Black, dramakomedin Swiss Army Man, actionkokaren Guns Akimbo och nu senast äventyrsfilmen The Lost City där han spelar en besatt skurk i jakten på en förlorad stad. 

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL