Indiana Jones 5.

Harrison Ford bekräftar: "Indiana Jones 5 är slutet"

Filmtopp
12 september 2022 kl. 12:09

Stjärnan bekräftar att han är färdig med rollen

"Indiana Jones 5" har biopremiär nästa sommar och huvudrollsinnehavaren Harrison Ford bekräftar att filmen blir slutet för hans del i serien.

När vi återser Harrison Ford i sin berömda roll i Indiana Jones 5 har det gått drygt femton år sedan senast. Skådespelaren, som tidigare i år fyllde 80 år, överraskade många när han gick med på att göra en till film men nu bekräftar han att filmen blir hans allra sista som "Indy". 

Harrison Ford bekräftar: "Indiana Jones 5 är slutet"

Harrison Ford bekräftar: "Indiana Jones 5 är slutet"
Harrison Ford i "Indiana Jones och kristalldödskallens rike" (2008). Foto: Paramount Pictures.

På ett event för D23, som är namnet på Disneys officiella fanklubb, befann sig Harrison Ford för att prata om kommande Indiana Jones 5. Enligt uppgifter ska han ha varit märkbart tagen när han berättade att filmen blir slutet för hans del som äventyraren: 

– Jag känner mig väldigt stolt över att kunna säga att den här filmen är fantastisk och Phoebe Waller-Bridge (en av dess nya stjärnor) är en av anledningarna. Indiana Jones-filmerna handlar om äventyr och mystik, men även hjärta. Jag är så glad över att vi fått till en mänsklig berättelse i en film som samtidigt kommer att sparka på dig.

Ford fortsätter:

– Jag är glad över att vara igen för kanske... nej, inte kanske. Det här är sista gången. Jag kommer inte att falla ner för er igen. Men tack så mycket.

Och fallit och slagit sig har Ford gjort, flera gånger om. Ja, inspelningen av den efterlängtade filmen har varit en riktigt tuff för 80-åringen, som under dess gång tvingats avbryta för skador. Men till slut roddes den i land och vi får hoppas på ett värdigt avslut för skådespelaren i filmserien när den når omvärlden.

"Indiana Jones 5" regisseras av James Mangold (Logan) och har sin biopremiär den 30 juni.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL