Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Harrison Ford vädjade till George Lucas att döda Han Solo

Harrison Ford vädjade till George Lucas att döda Han Solo

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
11 september 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
11 september 2022

Men kunde inte övertala regissören

Visste du att det fanns en tid när Harrison Ford vädjade till George Lucas att döda Han Solo, hans ikoniska karaktär från Star Wars? I en intervju förklarar stjärnan varför.

Genom rebellpiloten Han Solo kom skådespelaren Harrison Ford att gestalta en av tidernas mest älskade filmkaraktärer. Därför kommer det kanske som en chock att det fanns en tid när Ford själv ville döda av karaktären. I en intervju avslöjar han att han försökte övertala regissören George Lucas att gå med på det, men hans önskan blev som vi känner till utan framgång. 

Harrison Ford vädjade till George Lucas att döda Han Solo

Harrison Ford vädjade till George Lucas att döda Han Solo
Foto: Lucasfilm.

Det var när Harrison Ford pratade med Starpulse som han öppet delade med sig av sina tankar om Han Solo inför Jedins återkomst (1983) och varför han tyckte det vore en bra idé att döda av honom i slutet på originaltrilogin: 

– Jag tyckte att karaktären var rätt tunn och att han saknade komplikationer. Men det enda jag inte kunde få igenom var att låta honom dö i slutet av den tredje filmen vi gjorde. Jag tyckte att det hade gett den mer botten, men jag kunde inte övertala George till att gå med på det.

I en intervju med Entertainment Weekly jämförde den numera 80-årige stjärnan Han Solo med en annan ikonisk karaktär han spelat: Indiana Jones. 

– Han är dum som en stubbe. Han har ett gott hjärta men jag tycker att han är en betydligt mindre intressant karaktär än Indiana Jones. Vidden av hur han hade kunnat påverka berättelsen var aldrig omfattande. Han var foliet mellan den vise gamle krigaren och den unge hjälten. Det finns inte mycket karaktär att utforska utöver vad vi fick ut av honom.

Trettiotvå år efter Jedins återkomst hade rullat på världens biografer skulle Harrison Ford få sin vilja igenom med The Force Awakens där han gav Han Solo sitt definitiva farväl. Det är också känt att han tyckte om originfilmen Solo: A Star Wars Story som Disney släppte 2018, inte helt osannolikt för att den ger karaktären en större bakgrund.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL