TV4 går om SVT1 – är nu Sveriges största kanal

Här är streamingtjänsterna som svenskarna säger upp först

Filmtopp
05 juni 2023 kl. 13:00

HBO Max ligger sämst till

Abonnemangstjänsten Anyfin delar med sig av ny data som avslöjar vilka tjänster svenskarna sagt upp under det senaste året. Bland streamingtjänsterna ligger HBO Max sämst till.

För ett år sedan lanserade Anyfin sin tjänst Abonnemang, som gör det möjligt att avsluta abonnemang och streamingtjänster direkt i appen. Nu visar en sammanställning från Anyfin vilka abonnemang som avslutats mest.

På topp 10 finner vi fyra stycken streamingtjänster där HBO Max är den som ligger allra sämst till, tätt följd av Viaplay – som tidigare i dag noterade ett totalras på svenska börsen.

Nedanstående tabell avser de streamingtjänster som avslutats via Anyfins tjänst och hur många procent de utgör av alla uppsägningar i appen:

Streamingtjänsterna som sagts upp mest

  1. HBO Max - 10,3 procent
  2. Viaplay - 9,4 procent
  3. Discovery+ - 7,7 procent
  4. Disney+ 3,5 procent

– Svenskarna fortsätter att avsluta sina abonnemang på streamingtjänster, gym, ljudboksappar, bredband samt medlemsorganisationer. Detta beror troligtvis på att det är ett snabbt och enkelt sätt att spara in några hundralappar i månaden. Vi ser att detta är en trend som kommer hålla i sig ett bra tag framöver, säger Felix Sjöholm, ekonomihälsoexpert på Anyfin.

I skrivande stund är det över 150 000 användare som använt sig av Anyfins tjänst Abonnemang för att skapa sig en bättre översikt. Hur många av dem som faktiskt avslutat något abonnemang och därmed deltar i statistiken, framkommer inte.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL