Recension: Canceled (2023)

Här är filmerna som tävlar om Guldbaggens publikpris

Emil Oscar Rasmussen
03 januari 2024 kl. 10:01

Chans på ny vinst för Joakim Lundell

Svenska Filminstitutet har nu annonserat vilka tre filmer som gör upp om att vinna Guldbaggens publikpris. Bland de nominerade hittar vi bland annat nästa rysare från en av förra årets vinnare, Joakim Lundell.

Guldbaggegalan 2024 närmar sig med stormsteg och nu har Svenska Filminstitutet avslöjat vilka tre filmer som är aktuella att vinna Guldbaggens publikpris på årets gala. De tre filmerna är de som hittills har fått flest röster av de 52 titlar som det från början gick att rösta på med start den 20 december 2023.

Omröstningen går nu in i sin andra fas, där det endast är de tre nominerade finalisterna som det går att rösta på.

Här är filmerna som tävlar om Guldbaggens publikpris
Foto: Nordisk Film.

Filmerna som tävlar om Guldbaggens publikpris – Lundell, Persbrandt och Haber gör upp

De tre nominerade filmerna till Guldbaggens publikpris är:

  • Beck – Inferno
  • Canceled
  • Hammarskjöld

Folkkära Beck med Peter Haber, Joakim Lundell-producerade Canceled och Mikael Persbrandt-ledda Hammarskjöld är alltså de tre filmerna som fick flest röster under omröstningens första skede. Röstningen på de tre nominerade filmerna fortsätter nu fram till och med midnatt torsdagen den 11 januari. Röstar gör du här.

Filmen som vinner omröstningen och belönas med en Guldbagge annonseras på Guldbaggegalan som går av stapeln den 15 januari.

Vilken av de tre filmerna som fått flest röster under den första fasen framgår inte, men Canceled får eventuellt ses som en favorit med tanke på att publiken tidigare röstade fram Joakim Lundell-producerade Feed till förra årets vinnare i kategorin.

Guldbaggegalan livesänds på SVT Play och linjärt på SVT1.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL