Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Peter Bose och Max Hallén

Han är Miso Film Sveriges nya VD

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
12 september 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
12 september 2021

Ligger bakom succén 438 dagar och Förhöret

Miso Film, ett av Nordens ledande produktionsbolag, tillsätter Max Hallén som VD med en tydlig ambition att växa och expandera företaget i Sverige.

Miso Film Sverige har under de senaste åren producerat Jesper Ganslandts långfilm 438 Dagar med Gustaf Skarsgård och Matias Varela i huvudrollerna, Guldbaggebelönade Jag kommer hem igen till jul regisserad av Ella Lemhagen efter en idé av Peter Jöback samt tv-serien Box 21 för NENT Group baserat på Roslund & Hellströms roman. Meriterna inkluderar även den hyllade kriminalserien Modus I och II baserat på Anne Holts romaner.

Bland bolagets kommande produktioner inkluderas Sveriges första HBO Max Original Lust och NENT Gorups kriminalserie Cell 8, också baserad på Roslund & Hellströms romaner.

En ny VD vid rodret

Peter Bose och Max Hallén
Peter Bose och Max Hallén. Foto: MIso Film Sverige.

Max Hallén innehar för närvarande tjänsten som Director of Business Affairs på TV4 och C More, han kommer nu att bli VD för Miso Film Sverige.

– Miso Film har en stark historia av att producera nordiskt premiumdrama, både serier och långfilm. De har legat i framkant när det gäller att utveckla nordiskt innehåll i nya genrer och riktningar. Företagets fokus och beslutsamhet har alltid imponerat på mig. Jag gläder mig verkligen till att bli en del av Miso Film och ser fram emot att bygga den svenska verksamheten med existerande och kommande medarbetare, säger Max Hallén.

Fremantle-ägda Miso Film Group leds av producentduon Jonas Allen och Peter Bose som bildade bolaget 2005. Bolaget har ett starkt fäste på den nordiska marknaden med kontor i Sverige och Norge, samt huvudkontor i Danmark.

– Jag har känt Max i många år och han har stått på vår önskelista länge. Max har en gedigen kunskap från den svenska film- och TV-branschen och vi är verkligen glada över att välkomna Max ombord för att stärka vår tillväxt på en marknad i ständig förändring, säger Peter Bose, VD och producent för Miso Film Group.

Bland de senaste premiärerna finns Den som dräper och Förhöret, båda producerade av Miso Film Danmark för NENT Group. Bolaget ligger också bakom den internationella framgången Utredningen om mordet på den svenska journalisten Kim Wall, skriven och regisserad av Oscarsnominerade manusförfattaren och regissören Tobias Lindholm.

Miso Film producerade Netflix originalserie The Rain i tre säsonger och är för närvarande i postproduktion av den norska Netflixfilmen Blasted.

För mer läsning besök vår samlingssida för svenska filmer och serier!

NÄSTA ARTIKEL