Hämndlysten Markus Edensky tillbaka i Robinson – konfronterar lagkaptenen

Hämndlysten Marcus Edensky tillbaka i Robinson – konfronterar lagkaptenen

Filmtopp
Uppdaterad 28 mars 2023 kl. 09:03 | Publicerad 27 mars 2023 kl. 15:03

"En bra ledare tar beslut efter vad som hjälper hela gruppen"

Efter att ha vunnit en tävling i Ingenmansland är Marcus Edensky tillbaka i Robinson 2023. Det dröjer inte länge innan konfronterar lagkaptenen Alva Trané som skickade ut honom.

SPOILER-ALERT: Artikeln innehåller händelser från måndagens avsnitt av Robinson 2023 (27:e mars). Läs inte vidare om du ännu inte sett avsnittet.

Robinson-deltagaren Marcus Edensky blev snabbt utröstad ur Lag Syd och fick spendera tid ute i Ingenmansland tillsammans med Zeki Demir och Elin Ambrosiani. Nu är han tillbaka och ute efter revansch. Därför dröjde det inte länge innan han valde att konfrontera lagkaptenen Alva Trané som fattade beslutet att skicka iväg honom.

Hämndlysten Marcus Edensky tillbaka i Robinson – konfronterar lagkaptenen
Foto: TV4.

Marcus Edensky, som till vardags bor ute på Påskön, har hela tiden tryckt på att han har ett högt värde för sitt lag. Därför kan han inte släppa tanken på att Lag Syd – med kriteriet att skicka ut den svaga länken – valde att skeppa iväg honom till Ingenmansland. Väl tillbaka och högst hämndlysten, är han snabb på att ta sina vad han själv kallar för "ouppklarade affärer" till Alva Trané och gå till botten med vad han menar var ett felaktigt beslut.

– En bra ledare tar beslut efter vad som hjälper hela gruppen, och inte baserar sina beslut på personliga eller känslomässiga skäl, säger Marcus till Alva Trané som hävdar att hon tog vad som var ett gemensamt beslut inom laget.

Marcus menar att många inom laget också hållit med om att det var ett dåligt beslut att skicka iväg honom.

– Vad jag hört är det ingen som sagt till mig att det var ett dåligt beslut, säger Alva. 

Hämndlysten Marcus Edensky tillbaka i Robinson – konfronterar lagkaptenen
Foto: TV4.

Marcus tillbaka i Robinson bäddar för ett splittrat Lag Syd

Vidare menar Marcus att han med säkerhet vet att både Amanda Högvik, Amanda Eliasson och Dennis Johansson tyckte illa om beslutet att skicka iväg honom.

– Det är inte den informationen de har sagt till mig. Då litar jag på det. Jag kan ju inte gå runt och vara misstänksam och tvivla på vad folk säger, utan om någon säger att den tycker att jag gjorde rätt så måste jag ju lita på det, förklarar Alva för Markus.

När Alva brister ut i tårar och uttrycker sin ångest över att ha kaptensrollen får hon sympati av Marcus som kramar om henne.

– Jag ser att du gör så gott du kan, och det är mer än väl.

Till tittarna säger Alva att det stämmer att Marcus inte är den svagaste länken men att han måste lära sig att förstå hur gruppen tänker.

– Det kommer ta lite tid för honom att anpassa sig till hur vi gör här, säger Alva.

Hämndlysten Marcus Edensky tillbaka i Robinson – konfronterar lagkaptenen
Foto: TV4.

Oskar Hammarstedt erkänner öppet att han spelade bakom Marcus

När Lag Syd senare in i avsnittet ställer upp mot Lag Nord för en pristävling, får Oskar frågan av Anders Lundin om han skulle ta ett annorlunda beslut ifall han vore lagkapten i dag. Han svarar då att han inte skulle göra saker och ting annorlunda, vilket svider som bara den i Marcus.

– Alltså det där kom ju som en bomb. Jag tog det riktigt hårt, han var den sista i laget som jag förväntade mig det av. När jag känner det här sveket från Oskar, så känns det otroligt tungt. Jag tänker "jäklar, hur ska jag kunna tävla". Jag är sugen på att bara sticka därifrån och dumpa hela laget, säger Marcus till tittarna.

Du följer "Robinson" 2023 på TV4, TV4 Play och C More.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL