Håkan Bråkan 3 är redan under utveckling – inspireras av James Bond

Håkan Bråkan 3 är redan under utveckling – inspireras av James Bond

Eric Diedrichs
09 februari 2024 kl. 18:02
ANNONS
ANNONS

”Siktar på att göra den bästa familjefilms trilogin”

I dag är det biopremiär för "Håkan Bråkan 2" och får regissören Ted Kjellsson bestämma blir det inte sista gången vi ser Silas Strand i titelrollen. I en intervju med Filmtopp berättar han att det redan finns planer på en tredje film.

När "Håkan Bråkan" intog de svenska biograferna 2022 blev det en sällan skådad biosuccé. Familjefilmen lockade under sina första månader 330 000 biobesökare, så när Håkan Bråkan 2 nu har premiär är det en efterlängtad comeback till biosalongerna runt om i landet.

Det ser dessutom inte ut att bli sista gången vi får se Håkan Bråkan på äventyr. I en intervju med Filmtopps Eric Diedrichs delar regissören Ted Kjellsson med sig av sin målsättning om att göra även en tredje film. Faktum är att några av pusselbitarna i utvecklingen av den redan har fallit på plats.

Håkan Bråkan 3 är redan under utveckling – inspireras av James Bond
Foto: Nordisk Film.

Utvecklingen av Håkan Bråkan 3 redan igång – målet att Silas Strand ska återvända

Det dröjde ett knappt halvår efter Håkan Bråkan (2022) innan det blev officiellt att succén skulle få en uppföljare, men enligt Ted Kjellsson hade arbetet med nu aktuella Håkan Bråkan 2 redan innan premiären av den första filmen. Ett liknande scenario utspelar sig just nu. Kjellsson har redan börjat fila på ännu en uppföljare med Silas Strand som titelkaraktären.

– Precis som vi började arbeta med den andra filmen innan den första hade premiär så har vi idéer för en till film. Planen är att Håkan Bråkan 3 ska bli av och Silas Strand återvänder i rollen.

På Kjellsson låter det som om att det enda som kan stå i vägen för en tredje film är om Håkan Bråkan 2 blir en bioflopp.

– Även om vi mer eller mindre har fått grönt ljus så vi vet man ju aldrig. Vi tror att Håkan Bråkan 2 kommer att gå bra, men det är en väldigt lynnig marknad. Nu har vi ingen julpremiär, men sport- och påsklov kan gynna oss.

Med tanke på vilken enorm succé den första filmen blev kan vi inte tänka oss något annat än att även Håkan Bråkan 2 lockar biobesökare. Det ser med andra ord väldigt lovande ut även för en tredje film.

Håkan Bråkan 3 är redan under utveckling – inspireras av James Bond
Drar Silas Strand på sig kostymen i nästa "Håkan Bråkan"? Foto: SF Studios.

Temat hämtar inspiration av James Bond och Mission: Impossible

Målsättningen för Ted Kjellsson är glasklar, och det är att göra en minst sagt minnesvärd trilogi. Med glimten i ögat säger han sig vilja skapa en filmserie som går till historien.

– Jag är tävlingsmänniska och siktar på att göra den bästa familjefilmstrilogin som har gjorts i Sverige. Man måste ju ha rätt ställda mål [skrattar].

För att lyckas vänder han blickarna mot några av de mest framgångsrika actionfilmerna genom tiderna. Ett koncept han använt sig av de två första filmerna och som även bidrar med idéer till den tredje filmen.

– Den första filmen lekte med Die Hard, den andra med klassiska äventyrsfilmer. Den tredje filmen, som typ befinner sig i ett slags förstadium, blir nog med agenttema. Lite James Bond, Jason Bourne, Mission: Impossible.

Går allt som planerat har vi med andra ord en spioninspirerad Håkan Bråkan-film att se fram emot.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL