Håfström har redan spelat in sin nästa film – "rymddrama med Casey Affleck"

Håfström har redan spelat in sin nästa film – "rymddrama med Casey Affleck"

Eric Diedrichs
20 januari 2024 kl. 16:01

Något helt annat än svenska storfilmen

I går var det biopremiär för Mikael Håfströms "Stockholm Bloodbath". I en intervju med Filmtopp berättar regissören att han redan har filmat sin nästkommande film, "Slingshot".

Svensk historia skildras likt aldrig förr i bioaktuella Stockholm Bloodbath – en stjärnspäckad storfilm med en internationell ensemble och rejält påkostade actionscener. Filmen är regisserad av Mikael Håfström och på rollistan ser vi skådespelare som Alba August, Adam Pålsson, Claes Bang, Sophie Cookson och Emily Beecham.

I en intervju med Filmtopp berättar Mikael Håfström att han redan har filmat sin nästkommande film, som förväntas få amerikansk biopremiär nu i vår. Det blir något helt annat för Hollywoodregissören – ett science fiction-drama med en mycket liten skådespelarensemble.

Mikael Håfström
Mikael Håfström. Foto: Filmtopp Int.

Utforskar månen Titan i filmen "Slingshot"

Innan Stockholm Bloodbath spelade Mikael Håfström in Slingshot – ett kammarspel om två astronauter på väg till månen Titan, som cirkulerar runt Saturnus. Vad som gör Titan till en extra fascinerande plats i vårt solsystem är att det under månens istäcke finns flytande vatten, metan och etan, vilket kan göra det till en potentiell plats för utomjordiskt liv. I huvudrollerna ser vi Laurence Fishbourne och Casey Affleck, men även Håfström-veteranen Emily Beecham medverkar i tillbakablickar.

– Den släpps i USA i vår och jag hoppas att vi får se den snart. Det är ett intimt sci-fi drama med tre karaktärer. Så en väldigt, väldigt annorlunda film mot Stockholm Bloodbath. Titan är otroligt fascinerande och temat är väldigt aktuellt med visselblåsarna som har varit i USA, säger Mikael till Filmtopp.

Han fortsätter:

– Allt handlar väldigt mycket om casting och Casey Affleck var väldigt rätt för den här rollen. Han är ju en fantastisk skådespelare. Vi spelade in den i en studio i Budapest. Det var en helt annan typ av inspelning [än Stockholm Bloodbath], men med samma fotograf, Per Ekberg, och samma klippare, Rickard Kransson, som jag har jobbat med i flera filmer nu. Det är skönt att ha sitt team.

Efter Stockholm Bloodbath blir det något så ovanligt för Mikael Håfström som en tid av väntan, eller "en ofrivillig paus" som han säger. Han berättar att han på grund av författarstrejken i Hollywood inte fått klarhet i om några av de krokar han har ute kommer att bli av i det närmaste och att han nu letar efter nästa projekt.

"Stockholm Bloodbath" visas nu på landets biografer.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL